Sztárok

„Mindig ő lesz az első és az eredeti James Bond” – producerek, politikusok és kollégák búcsúznak Sean Connerytől

90 éves korában meghalt Sean Connery. A legendás színész halálhíre az egész világot váratlanul érte.
90 évesen meghalt Sean Connery

„Nagy támogatója volt a Skót Nemzeti Pártnak és a független Skóciának – pártként és mozgalomként is nagy hálával tartozunk neki” – kezdte a közösségi oldalára feltöltött megemlékezését a ma elhunyt 90 éves Sean Conneryről Nicole Sturgeon, a Skót Nemzeti Párt elnöke. Hozzátette, kiváltságnak érzi, hogy személyesen is ismerhette Seant.

„Amikor utoljára beszéltem vele, már akkor is világos volt, hogy az egészsége megromlott – de a hang, a szellem és a szenvedély, amelyet mindannyian annyira szerettünk, még mindig ott volt. Hiányozni fog. Hiányozni fog Skóciának. Hiányozni fog a világnak” – írta. A politikus állításait megerősítette a színész fia, Jason Connery, aki a BBC-nek elmondta, édesapja az éjszaka folyamán, családja körében, békésen távozott el az élők közül a Bahama-szigeteken lévő otthonukban. 

A legendás színésztől, aki kemény munkájának és szívósságának köszönhetően jutott el a sikerességig, és akinek a karrierjébe az áttörést az hozta meg, hogy elsőként játszhatta el a brit titkos ügynök James Bondot, a film producerei, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli megható Twitter-üzenetben búcsúztak el:

„Számunkra mindig ő volt és ő is marad az eredeti James Bond, akinek filmes karrierjét örökre meghatározta az a pillanat, mikor először mondta ki azokat a felejthetetlen szavakat: A nevem: Bond. James Bond. Kétségtelenül megreformálta a világot, azzal, ahogy eljátszotta ezt a szexi és karizmatikus ügynököt. Biztosak vagyunk benne, hogy nélküle nem lett volna ilyen sikeres a sorozat, ezért pedig örökre hálásak leszünk neki.”

A népszerű színésztől nem csak politikusok és producerek, hanem számos kollégája vett búcsút mostanáig. A Jurassic Park című filmből ismert Sam Neill azt írta, minden Seannal töltött nap új leckét adott neki arról, hogyan is kell viselkedni a vásznon, míg az X-Men-filmek sztárja, Hugh Jackman búcsúposztjában bevallotta, gyerekként Sean Connery volt a példaképe. „Legenda volt a filmvásznon és azon kívül is.”

 

A búcsúzók között ott van James Bond jelenlegi megformálója Daniel Craig is. Közleményében azt írta, végtelen szomorúsággal veszi tudomásul, hogy Hollywood újabb csillagától kénytelen búcsút venni. “Sean Connery még évekig meg fogja határozni a jövő színészeinek és filmkészítőinek a munkáját. Részvétem a családjának!” – írta majd hozzátette, reméli bárhol is van Sean, ott van golfpálya is. 

Olvass még többet Sean Conneryről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top