nlc.hu
Sztárok

Farkas Alexa interjú

Farkas Alexa: ,,Nagyon sok mentális, és fizikai betegségem volt, nem találtam az utamat”

Farkas Alexa a Celebcella második celebcsapatában szerepel majd. Mesélt többek között a magánéletéről, spiritualitásról, bezártságról, betegségéről, és a fiatalkoráról...

Farkas Alexa egy ideje már nem volt képernyőn, ám a VIASAT6-on látható Celebcella című műsort elvállalta, hiszen úgy érezte, ez a formátum igazán illik hozzá. Az egykori reality-szereplő már sokkal megfontoltabb, ha komoly döntésekről van szó, ebben a férje, és a spiritualitás segített neki. Jól érezte magát a cellában, ám Balázs nagyon hiányzott neki, de rendkívül jó önismereti tréning volt ez számára.

Könnyű döntés volt, hogy elvállalod a műsort?

Nálunk, a spirituális központban különböző szintek eléréséhez szükség van arra, hogy néha kiszakadj abból a környezetből, ahol éppen vagy. Ez nagyon sok dologra jó. Újjászületünk testileg, szellemileg, lelkileg, mentálisan. Egyszer már voltam egy ilyesmin három napig, amit viszonylag jól kezeltem. Nem voltam teljesen egyedül, mert a férjem ott volt, de telefont ott sem használhattunk. Tehát megvolt a főpróba, ez pedig most a premier, de ez teljesen más. Egyetlen nehézség lesz az egészben, hogy a férjemmel nem tudok közben beszélni. Mivel ő mentorál engem, tőle kérdezek meg mindent, vele egyeztetek mindent, elég nehéz lesz nélküle.

Balázs mit szólt ehhez a lehetőséghez?

Győzködött, hogy vállaljam el, mert szerinte ez egy jó lehetőség arra, hogy fejlődjek, illetve kipróbáljam azokat a praktikákat, amiket eddig tanultam. Öt napig, egy konténerbe bezárva, azért az elég durva, bárki, bármit mond. Kíváncsi leszek: úgy érzem magam, mint a kiscsikó, akit először engednek ki a rétre.

celebcella második hét

A Celebcella második hetének beköltözői (Fotó: VIASAT6/Labancz Viktória)

Mi az, amit tanulhatsz ebből az extrém helyzetből?

Szerintem még jobban fogok arra figyelni, hogy mi az érték az életben, és mi az, ami valóban hiányzik, ami nélkül tényleg nem tudnék élni. Öt napig csupán három személyes tárgyam lesz velem, azon kívül nincs ott semmim. Úgy gondolom, átértékelődik majd bennem sok dolog, és sokkal erősebben fogok kijönni, mind mentálisan, lelkileg és fizikailag is.

Feszélyezett, hogy 0-24 vesznek a kamerák?

Eleinte úgy gondoltam, hogy fog. Nagyon be voltam tojva, hogy most majd reggeltől estig vesz majd a kamera. Aztán rájöttem, hogy ugyanúgy kell viselkednem, mint otthon. Igen, reggel be van dagadva a szemem, nem vagyok top formában, amikor felkelek, de ezzel szerintem minden ember így van, és menő felvállalni.

Régóta nem voltál képernyőn, mi az oka, hogy mégis elvállaltad ezt a műsort?

Az utóbbi időben rengeteg műsor kapcsán kerestek meg, de általában azt éreztem, hogy ez már nem az én utam, nem szeretnék így élni. Amikor felhívtak a Celebcellával kapcsolatban, megtetszett a műsor, ki akartam próbálni magam egy ilyen extrém helyzetben. Persze, csak az után, hogy a férjem rávett, hiszen az elején ódzkodtam tőle. Kíváncsi voltam, hogyan bírom ezt az ingerszegény környezetet, hiszen egyébként szinte állandóan dolgozom. Most pedig megáll az élet, ami nem szokott előfordulni velem.

A férjed beleszól, hogy milyen műsorokat vállalsz el, vagy egyedül te döntesz?

Azért nem vállaltam több műsort sem, mert nem éreztem, hogy ebben a világban lenne a helyem. Nem találtam azt a platformot, ami én vagyok, ami a személyiségemet tükrözi. Olyan szerepbe pedig nem akarom beleerőltetni magam, ami nem én vagyok – az emberek számára ez visszatetsző. Van egy dolog, amit felépítettünk, ami sok embernek segít, nekem ez az életem, engem már így ismernek. Ha ehhez passzol valami, az nagyon jó, és ez a műsor pont ilyen. De már nem szeretnék minden áron képernyőn lenni, csak akkor, ha az épít, visz előre, és tanulni lehet belőle.

Mindenki másképp áll a spiritualitáshoz. A közösségi oldaladon megosztod az embereket, vagy már inkább pozitív kommenteket kapsz?

Volt, hogy a média sem értette meg, én mivel is foglalkozom. Bármilyen új dolgot hozol a világba, lesz olyan, akinek ez nem tetszik. Akkoriban itthon ez teljesen új volt, sokan szkeptikusak voltak, most pedig már több mint 200 ezer ember van nálunk. Nyilván próbálom a közösségi oldalamon keresztül is ezt kommunikálni, azért tartunk nyílt napokat is, hogy minél több emberhez eljussanak ezek a gondolatok. Szerintem szinte természetes, hogy vannak olyan emberek, akik nem értik meg, amit csinálsz, viszont ha mindig ezekre a kommentekre hallgatnék, akkor már kikészültem volna. Szerencsére meg tudom szűrni, és már nem annyira hat meg az ilyesmi, mint régen.

Amikor megismerted a férjedet, és a spiritualitás felé vetted az irányt, sokan azt mondták, hogy valami bekattant nálad. A családod, barátaid hogyan fogadták az új életutat?

Celebcella_Farkas_Alexa_2

Farkas Alexa a cellában (Fotó: VIASAT6/Labancz Viktória)

Hála Istennek, hogy „bekattant” valami. (nevet) Aki a tévés karrierem óta ismer, tudja, és látja, hogy milyen emberből milyen más ember lettem. Abszolút nem voltam jó fej mindenkivel, eléggé bezárkóztam, nem tudtam kezelni a tömeget, nem tudtam kommunikálni, inkább magammal foglalkoztam. Egyébként régebben is érdekelt a spiritualitás, anyukám buddhista, édesapám pedig keresztény. Mind a két oldalról sokat kaptam vallásügyileg, és látásmódban is, amiből rengeteget tanultam. Úgy vagyok összerakva, hogy abban hiszek, amin látom, hogy működik. Eleinte én is szkeptikusan álltam hozzá, de amikor láttam, hogy jönnek az eredmények, már nem kételkedtem. Ha jobb emberré válsz, és megszabadulsz különböző traumáktól ez által, akkor sokkal több lehetőséged van az életben. Mióta ezzel foglalkozom, százszor jobb lett az életem: mind anyagilag, mind mentálisan, mind fizikálisan. Olyan dolgokat értem el, amikről eddig csak álmodoztam. Senkinek nem mondom, hogy higgyen abban, amiben én, csak elmondom, hogy én hogyan csinálom, hogyan értem el sikereket. Ha ezzel valaki tud azonosulni, akkor segítek. Ha nem, akkor is tiszteletben tartom a döntését. Anyukám is így éli már az életét, és jobban is érzi magát, sokkal egészségesebb.

Mi vezetett odáig, hogy a spiritualitásban akarj kiteljesedni?

Nagyon sok mentális, és fizikai betegségem volt. Nem találtam az utamat, nem tudtam az emberekkel kapcsolatot létesíteni. Szerettem volna több pénzt keresni, ezért kerestem fel a központot – nem voltam elégedett az akkori élethelyzetemmel. Mindig azt éreztem, hogy nem tudom elérni azt az eredményt, amit szeretnék. A sokadik elutasítás után elgondolkodtam, hogy bennem lehet a hiba. Emellett folyamatosan fájt a fejem, ami – mint utólag kiderült – mentális eredetű volt. Elmentem kivizsgáltatni, de nem tudtak rá megoldást találni. A központban megkerestük az okát, hogy miért lehet ez: marha nehéz gyerekkorom volt, intézetben voltam, és nehezen tudtam ezeket összerakni.

A családalapítás napirenden van?

Sokáig azt mondtam, hogy nem szeretnék gyereket. De most már úgy vagyok vele, hogy ha jönnie kell, jöjjön.

Miért gondoltad úgy, hogy nem szeretnél babát?

Mert nem voltam rá készen. Ha nem vagy kész arra, hogy felnevelj egy gyereket, akkor ne vállalj, én mindig így gondoltam. Csak azért nem szülök, mert úgymond társadalmi elvárás. Sokáig úgy gondoltam, hogy ez nem fér bele az életembe, és azt hittem, hogy sosem fog.

A férjed változtatott a látásmódodon?

Nem, csakis én! Sokat fejlődtem, és rájöttem, hogy képes vagyok rá. Annak idején nem voltam, ezt utólag is így látom. Balázs mindig azt mondta, ha szeretnék gyereket, akkor vágjunk bele.

Celebcella_Farkas_Alexa_4

Farkas Alexa (Fotó: Viasat6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top