nlc.hu
Sztárok

Sztárok halálhírét terjesztette a rádió

II. Erzsébet és Clint Eastwood halálhírét keltette egy francia rádió

Élő hírességek halálhírét tette közzé véletlenül egy francia rádió: olyan hírességek „estek nekik áldozatul”, mint II. Erzsébet brit királynő, a brazil focista Pelé, az Oscar-díjas Clint Eastwood és Brigitte Bardot francia színésznő.

A Radio France Internationale (RFI) bocsánatot kért az érintettektől és közönségétől is, amiért a prominens személyiségek halálhírét keltette. A rádió arra hivatkozott, hogy egy „technikai hiba” miatt kerültek ki a hírességekről szóló, előre megírt gyászjelentések. A helyzetet még kellemetlenebbé teszi, hogy „körülbelül száz” gyászjelentés került ki hamisan – írja az MTI.

A továbbra is jó egészségnek örvendő Clint Eastwood A csempész című filmben (fotó: Profimédia)

A továbbra is jó egészségnek örvendő Clint Eastwood A csempész című filmben (Fotó: Profimédia)

A médiában gyakran készítik el előre a gyászjelentéseket, hogy amikor egy fontos személy meghal, azonnal publikálni tudják. Az RFI közleménye szerint a technikai malőrt az okozta, hogy a rádió egy másik tartalomkezelő rendszerbe helyezte át a honlapját. Mint írták, „körülbelül száz” gyászjelentést adtak ki véletlenül, és ezek nemcsak a saját honlapjukon jelentek meg, hanem olyan partneroldalakon is, mint a Google vagy a Yahoo. A rádió ígérte, hogy mindent elkövetnek a súlyos hiba kijavítására. A tévesen elhunytként bejelentett hírességek között szerepelt még Irán legfőbb vallási vezetője, Ali Hámenei ajatollah, Jimmy Carter korábbi amerikai elnök és Raúl Castro kubai vezető is. Reméljük, ezúttal is beválik, hogy akiknek halálhírét keltik, sokáig élnek.

Az alábbi hírességeknek már mind hamisan keltették a halálhírét:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top