nlc.hu
Sztárok

Hialuronsavas feltöltés tudnivalói

A hialuronsavas feltöltés nem plasztika! Így működik a módszer

Ezek a legfontosabb tudnivalók a hialuronsavas kezelésekről.

A hialuronsavas kezelésekkel kapcsolatban sok tévhit kering, könnyelműen rájuk fogják, hogy művivé teszik az arcot, de a helyzet az, hogy a hialuronsav ilyet nem csinál. Mi annál inkább, ha nem tudjuk, hol a határ, és ha olyan orvost választunk, aki asszisztál is túlzásainkhoz. Máskülönben a hialuronsavas kezelések éppen abban jeleskednek, ami miatt az anti-aging krémeket is vásároljuk: visszaadják a bőr rugalmasságát, feszességét, egészséges teltségét. Hatásuk ráadásul azonnali és hosszan tartó.

Feltölt, nem átszab

A hialuronsavas feltöltést távolról sem lehet egy lapon említeni a plasztikai műtétekkel. Hatása nem végleges, de hosszan tartó, nincs altatás, nincs műtét, és nincsenek fájdalmas varratok, lassan gyógyuló hegek sem. A hatóanyagot egy pici tűn keresztül juttatja be a szakorvos célzottan az adott területekre, hogy az öregedés jeleit finoman korrigálja. Az arc redői, árnyékai csökkenthetők, az úgynevezett beesései visszaállíthatók, például:

  • az orcák feszessége, az „almácskák” kereksége megőrizhető, korrigálható,
  • eltüntethetők a száj feletti pici, függőleges ráncocskák,
  • a szájzug lefelé ívelő ránca korrigálható,
  • az állív feszessége visszahozható,
  • a szem alatti karikák korrigálhatók.

A hialuronsavas feltöltések oly módon hatnak, melyre az arckrémek nem képesek, azok hatóanyagai ugyanis nem tudnak olyan mélyre jutni a bőrbe, ahová ezek a töltőanyagok képesek. Ahogy öregszünk, zsírszövethiány keletkezik, ami a bőr felszínén a fentebb is felsorolt jelekként mutatkozik meg, a bőrfelszín alatt pedig egy olyan „anyaghiányt” jelöl, amelyet a hialuronsavas kezelések pótolni tudnak.

Hialuronsavas feltöltés az arc több területén alkalmazható az öregedés jeleinek korrigálására.

Hialuronsavas feltöltés az arc több területén alkalmazható az öregedés jeleinek korrigálására (Illusztráció: Getty Images)

Segíti a kollagéntermelést

A hialuronsavat nemcsak akkor hívhatjuk segítségül, ha már látványos korrekcióra van szükségünk, megelőző jelleggel is vannak speciális változatai. A hialuronsav ugyanis serkenti a bőr természetes kollagéntermelését, ezért elérhetőek olyan kezelések is, melyeknél a bőr legfelső rétegébe injektálják sok, pici tűszúrással a hatóanyagot, melytől extra mennyiségű hidratálást, ily módon általános feltöltöttséget, rugalmasságot kap a bőr.

Húszas éveinktől kezdődően bőrünk kollagéntermelése folyamatosan csökken, ezért amellett, hogy megfelelő bőrápoló készítményeket használunk, rengeteget tehetünk a hosszan tartó, fiatalos megjelenéséért, ha időnként hialuronsavas kezeléseket is igénybe veszünk.

Nagy különbségek vannak a hialuronsavas készítmények között

Ha rászánjuk magunkat egy kezelésre, azt első körben mindig egy alapos orvosi konzultáció előzi meg, amely során pontosítani lehet az igényeket és lehetőségeket. Érdemes tudni, hogy hialuronsavas készítményből többféle létezik, más sűrűségű szükséges ugyanis a mély kezelésekhez és az általános arckezelésekhez, de az is meghatározza a készítmény típusát, hogy az arc mely részén kell azt alkalmazni.

Közepes sűrűségű és híg készítményeket használnak a finomhangoló eljárásokhoz, vagyis azokhoz, ahol az apró ráncok, beesések korrigálása a cél. Ide tartozik például a szemkörnyéki karikák korrekciója vagy a szájkörnyék pici ráncainak kezelése. A mély kezelésekhez, amelyeknek már komoly lifting hatásuk van és némiképp formázzák is az adott területet, sűrű hialuronsavas készítmények használandók, amelyeket egészen más helyre, a szövetek és izmok alá juttatnak be, gyakorlatilag a csontra építik rá a feltöltést. Ily módon van lehetőség például markánsabbá tenni az arcélt, formázni a járomcsonti területet.

Mi történik, ha abbahagyjuk a kezelést?

A hialuronsavas feltöltések nem okoznak végleges változásokat, hatásuk a kezelés típusától függően pár hónapig tart, a magas szöveti beépüléssel rendelkező anyagoknál ez hosszabb, akár 24 hónap is lehet. Ezt követően a hatóanyagok folyamatosan felszívódnak, az arc szerkezete pedig visszaáll abba az állapotába, amilyen a kezelést megelőzően volt. A feltöltésektől a bőr nem nyúlik ki, a hialuronsav ugyanis stimulálja a bőr kollagénállományát, amelynek köszönhetően az feszesíteni fogja azt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top