nlc.hu
Sztárok

Meghalt Diego Maradona

Elhunyt Diego Maradona

A focilegenda halálát vélhetően szívmegállás okozta.

Életének 61. évében elhunyt Diego Armando Maradona, az argentin válogatott világbajnok klasszisa, a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona korábbi játékosa. Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta a Gimnasia La Plata vezetőedzőjeként dolgozó, az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt legenda halálát – számolt be róla a nemzetisport.hu.

Elhunyt Diego Maradona

Hector Vivas/Getty Images

Diego Maradonát november elején koponyaűri vérzés miatt műtötték meg. Bár a műtét komplikációmentes volt, ennek ellenére – alkohol elvonási tünetek miatt – néhány nappal tovább a kórházban tartották őt. 

A mostani beszámolók szerint – a spanyol AS-től, az olasz Football Italian át az argentin Clarín című vezetői tabloidig – hirtelen szívmegállás okozta a legenda, Maradona halálát. 

Maradona tizenöt éves korától profi labdarúgó, az argentin labdarúgó-válogatott volt tagja. 1977-ben 16 évesen mutatkozott be a válogatottban egy Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. A góljaival jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságot az argentin labdarúgó-válogatott nyerte meg. 2000-ben a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad labdarúgója címet, egy internetes szavazáson pedig az internetezők minden idők valaha élt legnagyobb focistájának választották.

A világ legjobb focistájának tartott Maradona sikerei ellenére a sportág egyik legellentmondásosabb egyénisége volt. Többször fajult tettlegességig a vitája az újságírókkal, később drogproblémái lettek, ami miatt 1991-ben eltiltották. Saját bevallása szerint 2005 óta nem élt kábítószerrel.

Kapcsolódó cikkeink az argentin fociról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top