nlc.hu
Sztárok

75 éves korában meghalt Hugh Keays-Byrne, Mad Max-filmek főgonosza

73 éves korában meghalt Hugh Keays-Byrne, a Mad Max-filmek főgonosza

Hugh Keays-Byrne, az ausztrál mozi hőse 73 éves korában elhunyt. Ő játszotta Toecuttert, az 1979-es MAD MAX főgonoszát és Immortan Joe-t a 2015-ös filmben.

Halálának okáról nincs információ. Ted Geoghegan filmrendező így írt róla a Twitter-oldalán:

Hugh Keays-Byrne, az aussie mozi hőse 73 éves korában elhunyt. Ő játszotta Toecuttert, az 1979-es MAD MAX főgonoszát és Immortan Joe-t a 2015-ös filmben. Köszönöm a szórakoztatást, uram.

Első filmje az 1974-es Stone volt, de 1979-ben, az első Mad Maxben eljátszott Toecutter szerepe hozta el számára a sikert. 

Mel Gibson és Hugh Keays-Byrne a Mad Max filmben

Mel Gibson és Hugh Keays-Byrne a Mad Max filmben (Fotó: Getty )

A Mad Max sikerei után, több mint 30 évvel később visszatért a franchise-hoz, övé lett a filmtörténelem egyik leggonoszabb szerepe, azaz Halhatatlan Joe-t a teljhatalmú vezért alakította, aki az apokalipszis után az egész bolygó irányítása felett uralkodhatott.

2007-ben George Miller  állítólag a Marsbéli Vadász szerepét szerette volna ráosztani, de végül soha nem készült el a Justice League: Mortal film.

“Return my treasures to me, and I myself will carry you through the gates of Valhalla. You shall ride eternal. Shiny, and chrome!” Rest in peace, Hugh Keays-Byrne.

Közzétette: Mad Max – 2020. december 2., szerda

Kiemelt kép: Instagram

Még több hír sztárokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top