nlc.hu
Sztárok

Idézet Pécsi Ildikó síremlékén

Megható titkot rejt Pécsi Ildikó síremléke

Elsőre hibásnak tűnik az idézet Pécsi Ildikó síremlékén, pedig egészen a színésznő gyerekkoráig nyúlik vissza a különös mondat története.
Pécsi Ildikó

Szombaton délután helyezik végső nyugalomra a 80 éves korában elhunyt Pécsi Ildikót. Máriabesnyőn, a zárt körű, katolikus szertartás szerinti temetésen csak a családtagok vehetnek részt.

A színművésznő síremlékén különös felirat áll:

Szinemuveszno voltam.

Első ránézésre elírásnak tűnhet, de egyáltalán nem erről van szó. Az idézet magától Pécsi Ildikótól származik, és megható titkot rejt – számolt be a Ripost.

Pécsi Ildikó már gyerekkorában biztos volt abban, hogy színésznő lesz. Hároméves kislányként gyakran mondogatta, kissé hibásan: „Szinemuveszno leszek!”. És az is lett. Ám miután férje, Szűcs Lajos idén meghalt, Pécsi Ildikó összeomlott. Erre utal az a történet is, amit fogadott fia, L. Péterfi Csaba osztott meg a lappal.

„Idén ősszel, talán októberben, Ildikó egyik este állt a tükör előtt, és a következőt mondta: Szinemuveszno voltam. Talán akkor már érezte, hogy nagyon elfáradt a lelke, és ezért ismételte meg az elhíresült kislánykori mondatát, csak éppen múlt időben. Ezért vésettük ezt a két szót a sírkőre”

– mesélte el a különös sírfelirat történetét L. Péterfi Csaba.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Pécsi Ildikó az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top