nlc.hu
Sztárok

Gáspár Evelin győzelme a gasztroreality-kben

Gáspár Evelin aduásza, amivel tarolt két gasztroversenyben is

Idén kiderült: nem csak Gáspár Bea erős sütés-főzés fronton.

Tarol a gasztrorealitykben a Gáspár család. Bea asszony 2017-es Konyhafőnök VIP-győzelme után nagyobbik lánya, Evelin idén két tévés főzőshow-ban is diadalmaskodott.

Gáspár Evelin

Gáspár Evelin a MasterChef VIP 2-ben (Fotó: TV2)

A 26 éves influencer elsőként a TV2 MasterChef VIP 2 című műsorát nyerte meg, maga mögé utasítva a másik döntőst, Polgár Tündét. Lenyűgözte menüsorával a zsűrit a döntőben Gáspár Evelin, aki nem titkolja: egyáltalán nem tudott főzni a verseny előtt, csupán némi elméleti tudás volt a tarsolyában. Utólag elárulta, a döntőben – ahol saját, háromfogásos menüsorral kellett készülnie – mindenképpen olyat szeretett volna főzni, amit már korábban kipróbált, ha nem is az egész ételt, de legalább az alapanyagokat.

Gáspár Evelinnek az alábbi menüsorral sikerült kivívnia a végső győzelmet, elnyerve a sztárséf címet:

Az előétele zöldborsókrémleves volt, amelyhez borsótextúrákat, pisztráng kaviárt és buggyantott tojást készített. Ráadásul a leves tálalása is különleges volt: adagonként kiskancsóból lett kiöntve.

Gáspár Evelin - előétel

A zöldborsókrémleves (Forrás: TV2 / MasterChef VIP 2  – videó)

Főételnek Japánból származó (wagyu) bélszín steaket választott, amelyhez paszternákpürét, blansírozott bébirépát és minipadlizsán-variációkat álmodott meg.

Gáspár Evelin - főétel

A wagyu steak (Forrás: TV2 / MasterChef VIP 2 – videó)

Desszertnek egy többrétegű étcsokis pohárkrémet tálalt fel a zsűrinek. Legalulra a kakaóporos, francia vajas keksz (sablé) került, középre egy réteg passiógyümölcs és étcsokoládé, majd jött a fehércsokis mousse réteg málna coulis-val, a tetejére pedig pisztáciaropogóst tett friss málnával.

Gáspár Evelin - desszert

A pohárkrém (Forrás: TV 2 / MasterChef VIP 2 – videó)

A MasterChef VIP 2-győzelme után a LifeTV-n futó Vacsorakirály című műsorban csillogtatta meg főzőtudományát Gáspár Evelin. Solti Ádámmal, Kovács Dórával, Molnár Anikóval és Császár Előddel mérte össze konyhai tudását. Győzike nagyobbik lánya lett végül a hét győztese, elnyerve ezzel a Vacsorakirály címet.

Ezzel a különleges menüsorral – amelyben ugyancsak helyet kapott a paszternákpüré és a blansírozott minirépa – nyűgözte le a hozzá érkező celebcsapatot:

Előételnek ráksalátát kínált, amit egy titkos családi recept alapján készült házi szósszal bolondított meg.

Gáspár Evelin - előétel

A titkos öntetes ráksaláta (Forrás: Life TV / Vacsorakirály – videó)

Főételnek sült libamájat és sült lazac steaket szervírozott blansírozott minirépa-variációkkal és paszternákpürével.

Gáspár Evelin - főétel

 Paszternákpüré köretként, ismét (Forrás: Life TV / Vacsorakirály – videó)

Desszertnek pedig hamis sajttortát készített pirosgyümölcs öntettel.

Gáspár Evelin - desszert

A kekszalapú, mascarponés torta (Forrás: Life TV / Vacsorakirály – videó)

„Sejtettem, hogy benne leszek a nyertes kettőben, mert szerintem egy erős menüsort raktam össze. Célom volt, hogy nyerjek, mert azért már sok családtagom megmutatta itt a tudását, és szerettem volna megmutatni nekik, hogy azért a legjobb én vagyok közülük” – nyilatkozta a győzelme után Gáspár Evelin.

Olvass még Gáspár Evelinről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top