nlc.hu
Sztárok

Elmaszkírozott színészek

Stohl Andrásra még a kollégája sem ismert rá – magyar színészek emlékezetes elmaszkírozása

Most mutatunk néhány döbbenetes átalakulást, amikor a színészek teljesen elváltoztatták a külsejüket.

Stohl András, Pokorny Lia és Kerekes József – bárhol és bármikor felismernénk őket, vagy mégsem? Hát biztosan nem akkor, amikor radikálisan elváltoztatták a megjelenésüket át az általuk megformált karakter miatt.

Stohl András

Stohl András Lékai-Kiss Ramónával a Dancing with the Starsban – Fotó: TV2

Stohl András a TV2  Egyszer volt Budán Bödör Gáspár címmel sorozatában egy félkopasz, bajszos, göndör hajú falusi figurát alakított. Az 53 éves színész hosszú órákat töltött a maszkmesternél, ugyanis a maszkja majdnem két óra alatt készült el: egy kopaszparókát kapott, arra ragasztották rá az új haját. Stohl egyáltalán nem bánta a drasztikus elmaszkírozást. Elárulta: élvezte, hogy maszk mögé bújhatott és hogy a kollégái sem ismerték fel az első pillanatban.

Stohl András

Stohl András Bödör Gáspárként (Fotó: TV2)

Pokorny Lia is teljesen átváltozott az HBO 2011-2013-között forgatott, Társas játék című sorozatában a méretes orrú könyvelő, Lővey Gabi megformálásért. A Konyhafőnök VIP-ben nemrég versenyző színésznő maszkját is több órán keresztül készítették el reggelente a forgatások előtt: hatalmas műorrot és pluszfogsort (a felső fogsorra egy rápattintható előlapot készítettek neki) is kapott.

Csupán a gumiorr felhelyezése naponta másfél órát vett igénybe, a teljes átalakulással – amelybe a smink és a frizura is beletartozott – pedig 2 és fél órára rúgott naponta.

Pokorny Lia

Pokorny Lia A Konyhafőnök VIP idei évadában (Fotó: RTL Klub)

Kerekes József A mi kis falunk című sorozat Bakiját alakítja. Társaival, Szifonnal és Matyival a kocsmát gyakran látogató, legtöbbször részeg közmunkást formál meg, akit másban nem is látni, mint láthatósági mellényben. A szériában rá sem ismerni Kerekesre. 

Kerekes József

Kerekes József Bakiként  (Fotó: RTL Klub / Sajtóklub)

Karakteréről korábban elmondta, hogy a 3 közmunkás közül ő alakítja a mérsékelten hülye kategóriát. „Közepesen degenerált, aki időnként nagy hülyeséget is tud mondani, de azért konstruktív ötletei is vannak, ha úgy adódik. (…) Színészileg nagy boldogság, hogy egy egészen extrém karaktert kell megpróbálnom megformálni” – jegyezte meg.

A mi kis falunk

Közmunkás-társaival, Szifonnal (b) és Matyival (k) A mi kis falunkban (Fotó: RTL Klub / Sajtóklub)

Az 58 éves, Jászai Mari-díjas színész így néz ki a valóságban:

Kerekes József,

Kerekes József a muris fizimiska nélkül (Fotó: Smagpictures.com / RTL Klub / Sajtóklub)

A hollywoodi színészeknél ez így megy:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top