nlc.hu
Sztárok

ValóVilág 10 veszekedések, verbális erőszak

Puskás Peti nehezen találta a szavakat a ValóVilág jelenetet látva

Túlmutat a ValóVilág problémáin az, ami a szemünk előtt zajlik, ezek valódi társadalmi gondok.

A Villában nem ritka a hangos szóváltás, hiszen lassan két hónapja összezárva élnek a játékosok, mindez azonban nem mentség arra, amit némelyik villalakó tesz vagy mond. Az elmúlt hetekben VV Dani és VV Renátó viselkedése jól modellezte, hogyan működik a kapcsolati erőszak: kezdve a felelősséghárítástól a lelki terroron át egészen a szóbeli bántalmazásig. Tegnap VV Bálint is magából kikelve kiabált VV Vivivel, akit minősíthetetlen stílusban utasított rendre, majd kizavart a hálószobából, a jelenetet látva a műsorvezető is nehezen találta a szavakat. 

Puskás Peti a ValóVilág 10 jelenete után nehezen jutott szóhoz

Puskás Peti a ValóVilág 10 jelenete után nehezen jutott szóhoz

„Nehéz mit mondani egy újabb ilyen jelenet után, főleg azért, mert ez nem először történt, hogy egy férfi így beszélt egy nővel. Ezen gondolkodtam, hol romlott el, hogy jutottunk el idáig, hogy ezt kell újra és újra megnéznünk. És nem egy férfitól, hanem most már többedik esetben. Hogy miért gondoljuk, hogy egy férfi ettől lesz férfi, ettől lesz maszkulin, ettől lesz vezérhím? Szörnyű volt ezt végignézni – hangzott el a bejátszás után, majd a műsorvezető hozzátette: – A ValóVilág arról szól, hogy a játékosok szembesüljenek a hibáikkal, a gyengeségeikkel és az fog nyerni, aki tanul belőle, és felülemelkedik rajta. A ValóVilág számunkra, nézőknek ezért fontos, mert mi is ezáltal olyan jelenségekkel szembesülünk, amik úgy tűnik, itt élnek velünk a mindennapokban, és azt gondoljuk, ez normális. Nem normális, és ezen közösen kell dolgozni, hogy ez megváltozzon. Ennek fényében nagyon kíváncsi vagyok, hogyan szavaztak a napi szavazattal kapcsolatban.”

Valóvilág szavazás végeredménye egyértelmű

A ValóVilág-szavazás végeredménye egyértelmű

A második és a negyedik lehetőség lényegében ugyanazt takarja, és jól kirajzolódik a nézők véleménye, amit Puskás Peti így összegzett: „Tehát önök is érzik, hogy súlyosan el vannak nyomva ezek a lányok a Villában.”

Szerdán Renátóval Nádai Anikó beszélgetett a Kihívás előtt, aki a Riportszobában válaszolt a viselkedésével kapcsolatos kérdésekre: 

„Szánom-bánom, amit tettem” – hangzik el a videóban, amely a kiválasztás előtt készült a villalakóval, aki azt remélte, Anikó megérti a helyzetét, mert tudja, milyen oda bezárva lenni, de nem így történt. 

„Azért az önuralom és az önkontroll fontos, és azt sem szabad elfelejteni, hogy egy nővel beszélsz.” 

A közösségi felületeken a többség erősen elítéli Dani, de főként Renátó viselkedését, és megkaptuk a kérdéseinkre a választ, hogy mi az RTL Magyarország álláspontja ebben a témában:

Az RTL Magyarországnak, mint piacvezető televíziónak a szórakoztatáson túl az is feladata, hogy műsoraiban olyan témákat vessen fel, amelyekkel foglalkozni kell, és amelyek a társadalomban is fellelhetők, bár sokszor tabuként kezelik őket. A VV10 powered by Big Brother villalakói között kialakult helyzetek, viszonyok nem egyszer olyan problémákra irányítják a figyelmet, amelyekkel a valós életben küzdők nem szívesen néznek szembe, vagy egyáltalán nem is akarnak tudomást venni. A ValóVilág kendőzetlenül mutatja be ezeket a problémákat, az RTL Magyarország műsorai pedig, ahogy eddig is tették, a jövőben is foglalkozni fognak ezekkel a szituációkkal, esetekkel, mert ezekről beszélni kell. Ez most is meg fogjuk tenni, az eseményeket Mérő Vera szakértővel Puskás Peti elemzi majd az RTL Most felületén. 

Ahogy írtuk, a többség elítéli az agresszív viselkedést, de nem mindenki, és vannak, akik szerint nem csak a férfiak viselkedése elrettentő. Csak két példát mutatunk. Te mit gondolsz?

  • „Puskás Peti meg ne alkosson véleményt. Ha férfival lehet így beszélni és annyira egyenjogúak, akkor miért ne lehetne egy nővel is így beszélni?”
  • „Nekem jólesett Puskás Peti véleménye. A villában a lányokból bábokat csinálnak, letorkolják őket, ha véleményük van és testi fölényükkel fenyegetőznek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top