nlc.hu
Sztárok

Érdekességek Tenki Dalmáról

Ezeket nem biztos, hogy tudtad Tenki Dalmáról, Tenki Réka 29 éves húgáról

Tenki Réka kishúga, Tenki Dalma még csak idén lesz 30 éves, de már egy sor darabban láthattuk. Most a Doktor Balatonban csillogtatja meg tehetségét. Mit lehet még róla tudni? Mondjuk!

Tenki Dalma már gyerekként biztos volt benne, hogy valamilyen művészettel fog foglalkozni. Így is lett, 2016-ban végzett a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán színművészként, azóta pedig egyre több színházi előadásban és filmben mutatja meg magát.

Tenki Dalma Tenki Réka húga

Tenki Dalma nagyon fáradtan ment el a Doktor Balaton szereplőválogatójára (Fotó: Sajtószoba)

Idén lesz 30 éves, de már egy sor szerep megtalálta

Láthattuk már A kaukázusi krétakör és a Marica grófnő című darabokban, de Jeles András drámájában, A rossz árnyékban is. Jelenleg a TV2-n futó Doktor Balaton című sorozatban ő alakítja a címszereplő, Mészáros András párját.

„A Doktor Balaton nagyon hirtelen, és nagyon váratlanul jött az életembe: elmentem a castingra és azonnal ki is választottak…. Persze felkészültem, de aznap nagyon fáradt voltam. Nagyon szeretem, ha valami spontán történik” – árulta el Dalma egy interjúban, amit itt megnézhetsz: 

Nővérével, Tenki Rékával nagyon jó testvérek

„Mi nagyon jó testvérek vagyunk, de szeretik rólunk azt hallatni, hogy rivalizálunk egymással. Ez egy olyan bombát ejt el, ami egyáltalán nem is létezett köztünk, és nagyon nehéz meggyőzni őket, hogy vannak olyanok, akik jó testvérek” – nyilatkozta korábban Tenki Réka a Reggeli adásában.

Tenki Dalma házas, sőt, férjével 2020-ban ők kapták a Pethes–Agárdi-díjat

A Magyar Színházi Társaság Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából, a néhai művészházaspár végakaratának megfelelően 2007-ben alapította a díjat, a fiatal színészházaspárok életének megkönnyítése, életkörülményeinek javítása érdekében. A Gali László, Csizmadia Tibor és dr. Balogh Gábor összetételű kuratórium 2020-ban a Georgita-Tenki Dalma–Georgita Máté Dezső házaspárnak ítélte a Pethes–Agárdi-díjat.

Olvass még a Doktor Balatonról az nlc.-n!

(Nyitókép: Sajtószoba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top