nlc.hu
Sztárok

Horváth Charlie életműdíja

Horváth Charlie: „Csajoztunk, buli volt és jól éreztük magunkat!”

Életműdíja kapcsán nosztalgiázott a zenész.

Rendhagyó körülmények között került megrendezése a tavaly nyáron a koronavírus-járvány miatt elmaradt Petőfi Zenei Díjátadó, írja a Blikk. Az Életműdíjat 2020-ban Horváth Charlie kapta, de a szobrok átadására majd 5 hónapot kell várni. Az átadónak a Magyar Televízió adott otthont.

Charlie Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől, a Petőfi Zenei Díj alapítójától és producerétől, valamint a VOLT produkció vezetőjétől vehette át az Életműdíját. „Őszintén szólva meglepetés számomra és mindig boldogsággal tölt el, ha elismerik a munkánkat. Mi zenészek nem a díjakért dolgozunk, hanem szeretjük csinálni azt, amit csinálunk. 1964-től folyamatosan dolgozom, rengeteg dolgot csináltam, amiben volt minden, külföldi fellépések és rengeteg lemez. Ez egy nagy öröm számomra most, hiszen váratlanul érkezett. Nyáron kellett volna átvennem ezt a díjat, de ez a kegyetlen vírushelyzet, ami jött és sok mindenkit padlóra tett, elmosta a reményeket is. Szeretném azt mondani, valahogy húzzuk ki ezt a dolgot most és kezdődjön újra az élet, ehhez pedig mindenkinek jó egészséget kívánok, mert ez a legfontosabb dolog a világon!” – mondta Charlie a Blikknek, és azt is elárulta, hogy ha végiggondol az életén, akkor a legszívesebben azokra az időkre emlékszik vissza, amikor elkezdte a zenélést és még nem ismerte őt senki sem.

„Még hosszú hajam volt és nagyon fiatal voltam, heti 40 órákat próbáltam éjjel-nappal, mert nagyon be akartunk futni, na azok voltam a kedvenc éveim. Éreztük, hogy tehetségesek vagyunk, csajoztunk, buli volt és jól éreztük magunkat! Tehát amikor nem sikerültek a dolgok, azok voltak az igazán szép idők” – mondta a Generál és a Decca egykori zenésze, aki a nyolcvanas években főleg külföldön zenélt, ismertebb itthoni karrierje már 40 éves kora után kezdődött, amikor a 80-as évek végén megalakították a Tátrai Bandet, illetve beindította szólókarrierjét. 

horváth charlie 42 évesen nyilatkozik

Fotó: Fortepan / Szigetváry Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top