nlc.hu
Sztárok

A Dal 2021: Kállay-Saunders András dala nagy kedvenc

Kállay-Saunders András: „Nagyon vágyom arra, hogy újra anyukám közelében lehessek”

Kállay-Saunders András újra nagy esélyekkel indul A Dal színpadán szombat este, a Hazatérek majd már most igazi közönségkedvenc.

Ahogy Kállay-Saunders András fogalmazott, sokadszorra indul A Dalon, íme egy kis összefoglaló, hogy mit takar a sokadik alkalom: 

  • A Dal 2012: I Love You című dalával nem jutott a döntőbe
  • A Dal 2013: My Baby című számával a döntő második helyéig vitte
  • A Dal 2014: Running volt az, amivel nemcsak megnyerte a magyar válogatót, de a Dániában rendezett Eurovíziós Dalfesztiválon is 5. helyezett lett, és ő a legtöbb (143) pontot elért magyar, a közönség pedig imádta Kállay-Saunderst
  • A Dal 2015: az utolsó pillanatban kiderült, hogy mégsem indul
  • A Dal 2016: Who We Are a legjobb négy közé került a versenyben
  • A Dal 2017: Seventeen a döntőig menetelt
  • A Dal 2018: kimaradt, mert a zenész a válogatók idején az Egyesült Államokban volt, ahol a zenei karrierjét építette
  • A Dal 2019: The Middletonz néven András és Farshad Alebatool a Roses című dalukkal kerültek a döntőbe

Leszögezhetjük, ő a legrutinosabb versenyző, aki idén egy nagyon megható számmal lép színpadra A Dal 2021 szombati adásában. András elmesélte nekünk, mi a története a versenydalnak.

Kállay-Saunders András A Dal 2021 versenyére ezúttal komoly dallal készült

Kállay-Saunders András A Dal 2021 versenyére ezúttal komoly dallal készült

„Ez az egyik legmélyebb dalom, ez ugyanis nem mindennapi témát dolgoz fel. A legjobb barátom katonaként volt kint a háborúban, és mindig lejegyzetelte, mi mindent látott, élt át. Benne voltak a félelmei, a boldog pillanatai, minden olyan, amit elképzelni nem is lehet annak, aki nem élt át ilyet. Ezt a naplót elkértem, elolvastam és abból inspirálva megírtam a Coming home című dalomat, amiből utána egy magyar változat is készült Tabár István szövegével. Amióta megjelent a számom, rengeteg megható üzenetet kaptam, hogy megérintettem vele az embereket és nagyon szeretik ezt a zenét. Nekem pedig ez mindennél többet jelent. Alig várom, hogy A Dalban is előadhassam és várom a zsűri véleményét.”

A Hazaérek majd már most Kállay-Saunders egyik legsikeresebb dala a közönség szerint:

András tavalyi tervei közül sokat nem tudott megvalósítani, de már akkor is mesélt arról, mennyi új dalt írt a kényszerű leállás idején.  Reméli, idén már változik a helyzet: „Nagyon nehéz most minden zenésznek, és szakmabelinek. Pozitívan gondolkozok és úgy érzem, nemsokára vége lesz ennek az egésznek. Jó lenne újra színpadra állni, mert szeretnék a zenekarommal itthon is és külföldön is zenélni. Valamint nagyon vágyom arra, hogy újra anyukám közelében lehessek minden aggodalom nélkül.”

A Dal 2021 kapcsán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top