60 éves lett és hajóskapitányként dolgozik Pierre Cosso, a Megperzselt szívek szépfiúja

nlc | 2021. Február 08.
Pierre Cosso, a Megperzselt szívek egykori szépfiúja tíz évvel ezelőtt felhagyott a színjátszással, Francia Polinéziába költözött és ma már elsősorban a hajózásnak és a családjának él.

Pierre Cosso karrierje a 1982-ben A házibuli folytatódik című filmmel indult, melyben Sophie Marceau, azaz Vic szerelmét, Philippe Berthiert alakította. Itthon azonban a legtöbben talán mégsem ebből a filmből, hanem az 1992-ben készült, nyolcrészes Megperzselt szívek című sorozatból emlékeznek rá. A francia színész a nyolcvanas-kilencvenes években számos más filmben és tévés produkcióban is szerepelt, az ezredforduló után viszont kevesebb munkát vállalt. Utoljára a 2008 és 2011 között futott Anna e i cinque című olasz komédiasorozatban forgatott, azóta felhagyott a színjátszással. Jelen maradt viszont az életében a zene: Cosso & Co nevű zenekarával épp európai turnéra készültek tavaly, amit azonban a világjárvány miatt el kellett halasztani. 

Pierre Cosso egykor és napjainkban (Fotók: Eric Robert/Sygma/Sygma via Getty Images – Instagram/pierrecosso)

A művész nagy szenvedélye a hajózás, mely hobbiból életformává vált a számára. Néhány évvel ezelőtt ugyanis Francia Polinéziába költözött, ahol hajóskapitánykényt dolgozik és családjával egy hajón is lakik. „Hajón élni és óceánokon vitorlázni, erről álmodtam gyerekként” – fogalmazott egy interjújában, hozzátéve, hogy a tenger tiszteletre és alázatra tanította. Elárulta azt is, az új életében azt is élvezi, hogy Francia Polinéziában senkit sem érdekel, hogy Európában egykor ünnepelt színész volt.

Pierre Cosso

A nyolcvanas években indult a karrierje (Fotó: Fryderyk Gabowicz/picture alliance via Getty Images)

Sophie Marceau és Pierre Cosso

Sophie Marceau és Pierre Cosso (Fotó: Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images)

Pierre Cosso

1999-ben (Fotó: Jeremy Bembaron/Sygma/Sygma via Getty Images)

Pierre Cosso

2015-ben (Fotó: Profimedia)

Jelenlegi párjával, Rauteával 12 éve van együtt, közös fiuk, Noa pedig 10 éves, de közösen nevelik a színész korábbi kapcsolatából született fiát, a 16 éves Linót is. A család nagy állatbarát, a hajón is tartanak két kutyát. Pierre Cosso idén tölti be a hatvanat, és bár a haja megőszült, ma is nagyon jóképű és fiatalos. Instagram-oldaláról pedig szinte sugárzik, mennyire boldog és elégedett a jelenlegi életével. Néha azonban visszavágyik a reflektorfénybe is, ilyenkor elvállal egy-egy felkérést, 2016-ban például a Dancing with the stars olasz verziójának 11. évadában versenyzett, ám viszonylag korán, már a harmadik adásban kiesett.

A pandémia elmúltával új, elsősorban zenei projektekkel szeretne visszatérni, illetve bandájával bepótolni az elmaradt európai turnét is.

Akkor és most

Exit mobile version