nlc.hu
Sztárok

Csodaszép fotó a fiatal Molnár Piroskáról

Az ország csempésznagyija: csodaszép fotót mutatunk a fiatal Molnár Piroskáról

Csodaszép fiatalkori fotót mutatunk Molnár Piroskáról, aki 75 évesen is fantasztikusan néz ki. Íme Molnár Piroska akkor és most!

Molnár Piroska a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, aki 1968-ban szerezte meg diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, két évvel korábban pedig fellépett a Táncdalfesztiválon.

Molnár Piroska akkor és most

Molnár Piroska és Vajda László az Egy lócsiszár virágvasárnapja (1974) színműben. (Fotó: YouTube)

A 75 éves színésznő mintegy fél évszázados pályafutása során több mint kétszáz színházi előadásban szerepelt, emlékezeteset alakított az Indul a bakterházban és a Csinibabában is. 2011-ben lett a nemzet színésznője – Komlós Juci helyére választotta meg a többi tag.

A prózai szerepek mellett számos zenés darab főhősnője volt, így például a Mohácsi János által rendezett Csárdáskirálynő Cecíliája, és az Ármány és szerelem Millernéje, mely alakításáért 2010-ben elnyerte a színikritikusok Fővárosi Színházi Díját.

2020 márciusában, a koronavírus-járvány első hullámának legelején, egy héttel a lezárások előtt bejelentette visszavonulását, de ez szerencsére nem történt meg: Bíró Kriszta színész készít vele egy beszélgetőkönyvet, ezenkívül két bemutatón is dolgozik.

„Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként” – nyilatkozta a színésznő 2020 februárjában.

Molnár Piroska akkor és most

Molnár Piroska az ország csempésznagyijaként (Fotó: Sajtóklub)

A Covid őszi hulláma alatt a három bemutató mellett forgat is, a 2021. január 3-án indult, az RTL Klubon futó Keresztanyu című sorozatban, ahol az egyik főszereplőt alakítja.

Olvasnál még tartalmas sztárinterjúkat az nlc-n?

(Nyitókép: Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top