nlc.hu
Sztárok

Dobó Ági a magánéletéről, gyerekvállalásról, elmaradt esküvőről

Dobó Ági: „Szeretnék a jövőben egy kislányt is!”

Élete egyik legnagyobb vágya vált valóra azzal, hogy ő ébresztheti a nézőket a TV2 Mokkájában reggelente. Dobó Ági az nlc-nek mesélt az új munkájáról, a családjáról és arról, hogy milyen tervei vannak a közeljövőben.

Jó pár hete vezeted a Mokkát Pachmann Péterrel vagy Istenes Lászlóval. Hogy érzed magad mellettük?

Egyre jobban. Most megy le rólam az a drukk, ami az első adásokban rajtam volt. Egy korty kávét sem tudtam meginni adás alatt vagy adás előtt, egyszerűen nem tudtam másra koncentrálni, csak arra, hogy minél jobban teljesítsek. Szerencsémre mindkét műsorvezetőtársam nagyon segítőkész volt végig, sőt Pachmann Péter még utána is felhívott telefonon, miután levezettük az első adást együtt és átbeszéltük, mit kell másképp csinálni. Nagyon sokat segítettek nekem. Élvezem ezt az új szerepet, bár még mindig bennem van a drukk, hogy én nem vagyok képzett műsorvezető. De szerintem egy hónap alatt is rengeteget fejlődtem.

Maximalista vagy?

Borzasztóan, és stréber is. Naprakész vagyok mindenben, sokat olvasok, tájékozódom a világ dolgairól. Ha megkapom az adásmenetet, rengeteget készülök az adott témákban. Mindennek utánaolvasok, és úgy ülök le adás előtt, hogy minden interjúalanyhoz vannak előre megfogalmazott kérdéseim. Ez a munka nem ér véget 9.30-kor, mint azt sokan hiszik. Sok munkával jár ez, de nagyon élvezem. Életem egyik legnagyobb álma vált valóra a műsorvezetéssel.

Hogyan tudsz készülni a munkádra két gyerek mellett?

Amióta kiderült, hogy megkaptam ezt a munkát, a családom mindenben támogat. A párom, Csabi mellett az anyukám is besegít a gyerekek körül vagy a házimunkában. Boldog vagyok, hogy ilyen háttérbázisom van, kimondhatatlanul hálás vagyok nekik a segítségükért. Persze nagy stratégiai szervezésre van szükségünk mindennap, de megoldjuk. Ha dolgozom, Csabi vagy anyukám viszi a gyerekeket óvodába és iskolába, és este is ők veszik át a fürdetést, fektetést, ha nekem készülnöm kell másnapra.

Dobó Ági és családja (Fotó: Dobó Ági)

Dobó Ági és családja (Fotó: Dobó Ági)

Akkor nagy nálatok a családi összetartás.

Igen, ez gyerekkorom óta így van, ebben a szeretetben nőttem fel. Amikor Budapestre költöztem és terhes lettem, akkor anyukám szinte azonnal felköltözött a fővárosba Debrecenből, hogy segíthessen. Aztán évekkel később követte őt a húgom is. Most már mindenki itt van, egy városban élünk. A testvéremmel olyannyira szoros a kapcsolatunk, hogy a karantén idején nálunk laktak a párjával. Egy percet sem veszekedtünk, sőt minden percét nagyon élveztük.

Jó, hogy a fiaid ezt a példát látják. Büszke lehetsz a családodra!

Köszönöm. Igen, szeretném is, hogy jó testvérek legyenek és mindig számíthassanak egymásra. Bár meg kell mondjam, Beni most négy-, Nataniel pedig hétéves, és nagyon nehéz velük. Nem gondoltam, hogy két fiú így feladja majd nekem a leckét. Sokat harcolunk egymással, nagy kiképzést kapok a mindennapokban. Mindkét fiúnak erős akarata van, és nem lehet megváltoztatni azt. A kisfiam már négyévesen megmondja, mit akar felvenni másnap és még sorolhatnám. Kemény és határozott gyerekeim vannak, akik egy ideje ráadásul sokszor össze is kapnak. Mindig résen kell lenni és megmondani nekik, hol a határ. Ez most az én életfeladatom, igyekszem megbirkózni vele. Aztán majd évek múlva meglátjuk, hogy jó volt-e a nevelési elvem vagy sem.

Dobó Ági készül a Mokkára (Fotó: Dobó Ági)

Dobó Ági készül a Mokkára (Fotó: Dobó Ági)

Nagyon szigorú vagy?

Nem mindenben. Most például minden reggel egy falat csokival indítják a napot, mert ki kell nyitniuk az adventi naptárjaikat. De ezért nem szólok. Tudom, hogy utána megesznek minden olyan dolgot, amire szükségük van. Nem válogatnak szerencsére, szeretik a gyümölcsöket, a zöldségeket, a turmixokat.

Van időtök kettesben lenni Csabival?

Igen, és igényünk is van rá. Sokszor a gyerekeket hétvégén átvisszük a nagyihoz és akkor miénk az este. Kell a feltöltődés és a kikapcsolódás. Nagyon szeretünk utazni is, remélem, nemsokára újra lesz rá lehetőségünk, mert a bakancslistámon még rengeteg olyan hely van, ahová szeretnék eljutni.

Úgy volt, hogy idén lesz decemberben az esküvőtök. Hogyan viselted, hogy el kell tolnod a nagy nap dátumát?

Rossz volt a lelkemnek, mert már minden elő volt készítve, és teljesen beleéltem magam a dologba. Megszakadt a szívem, annyira vártam rá, de el kellett engednem, nem tehettem mást. Jövő ilyenkorra szeretnénk egy új dátumot kitűzni, mert nagy vágyam, hogy karácsony környékén házasodjunk. Téli esküvőre vágyom.

Könnyen váltasz? Megtanultad elengedni a dolgokat?

Az a típusú ember vagyok, aki nem nyugszik a fenekén, mindig mozgásban vagyok. Ezért mindig van körülöttem valami történés. Úgy érzem, jó irányba halad az életünk, mindent elérünk lépésről lépésre és csak ez számít. Sokat dolgozom egyébként magamon, sok időt fordítok arra, hogy egyensúlyban maradjak. Nemrég például elkezdtem jógázni, ami igazán kikapcsol.

Az anyaság sokat változtatott rajtad?

Igen, rengeteget. Nekem nagyon fontos az, hogy jól csináljam a szülőséget. Ez egy vizsga, egy bizonytalan dolog, aminek az eredményét csak akkor tudunk meg, ha látjuk őket felnőttként, mi lett belőlük. A gyerekeim a mindeneim, a legfontosabbak az életemben.

A jóga mellett mi az, ami még kikapcsol?

A társasjátékozás. Viccesen hangzik, tudom, de mostanában megfertőztük vele a családunkat és a barátainkat is. A húgomék óriási játékosok, velük kezdtük el a karantén idején, és azóta is folytatjuk. Olyan, mintha mi is gyerekek lennénk, imádunk játszani és nyerni!

Milyen vágyaid vannak még az életben? Hogyan látod magad öt vagy tíz év múlva?

Szeretném, ha nyugalomban és békességben élhetnénk. Jó lenne, ha elismert műsorvezető lehetnék, szívesen kipróbálnám magam például egy show-műsorban. Ezenkívül nagy vágyam egy kislány, de sokan mondogatják, hogy biztosan a harmadik is fiú lenne. Csodálatos lenne megtapasztalni, milyen egy kislány nevelése, el tudnám képzelni az életemet még egy gyerekkel.

Ha már a jövőnél tartunk, félsz az öregedéstől?

Nem félek tőle. A gyerekeken látom, hogy mennyire szalad az idő. Kettőt pislogok és már saját kézzel ír a kisfiam levelet a Jézuskának. Mostanában látom azt magamon, hogy rajtam is meglátszik a kialvatlanság és a stressz. Érzem is a bőrömön. Bevallom, lusta bőrápoló vagyok. Sokan azt hiszik, hogy a szépségkirálynők piperkőc nők, de nem. Én nem vagyok az. A mindennapokban próbálok minimálisan sminkelni, illetve ha időm engedi, akkor felteszek egy-egy pakolást magamra. De a minap is megkaptam a srácoktól, hogy úgy nézek ki az arcmaszkban, mint egy szellem. Szóval nálunk így lehet szépítkezni otthon.

Hogyan tartod formában magad?

Szeretek otthon tornázni. Van Step-padom, bokasúlyom és szeretek különféle edzők óráira ugrálni. Nem vagyok egyébként nagy egészségcentrikus, minden megtalálható nálunk. Szoktam főzni fehér liszttel és fehér cukorral is, ha azt kívánjuk. A változatosság a titka mindennek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top