TV-sztárok

Molnár Piroska visszavonul, de ezeket a szerepeit mindig is imádni fogjuk

Molnár Piroska úgy döntött, hogy a színházi évad vége után visszavonul. Összegyűjtöttük emlékezetes szerepeit.

Molnár Piroska úgy döntött, a színházi évad végeztével visszavonul, mert már nem bírja az erőltetett tempót.

„Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként”

– nyilatkozta a színésznő a magyarhang.org lapnak.

Molnár Piroska a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, aki jelenleg Brunhilde Pomselt, Goebbels egykori titkárnőjét játssza az Orlai Produkciós Iroda Egy német sors című előadásában. 

Fotó: Zsigmond László / DFP / Profimedia

Fotó: Zsigmond László / DFP / Profimedia

Te emlékszel, milyen emlékezetes szerepei voltak Molnár Piroskának?

Mindenki örök és nagy kedvence az 1980-as Indul a bakterház című vígjáték, amiből természetesen Molnár Piroska sem maradhatott ki.

Az 1999-es Hyppolit című zenés darabból pedig bizonyára ismerősen cseng a „Jaj, de jó a habos sütemény”, amit most, a videóra kattintva meg is nézhetsz Molnár Piroska előadásában.

És ha már zenés előadások: főszereplője volt Mohácsi János által rendezett Csárdáskirálynő és az Ármány és szerelem című daraboknak, alakításáért pedig 2010-ben elnyerte a színikritikusok Fővárosi Színházi Díját.

A 2000-ben a mozikba kerülő Meseutó című játékfilmben pedig ismét egy új oldalát ismerhettük meg:

A 2004-es Tüskevárban való alakítását, 2005-ben egy sor nemzetközi elismerést is bezsebelő Sorstalanság című filmben való szereplése követte, amit Koltai Lajos, Kertész Imre azonos című Nobel-díjas regénye alapján rendezett.

2015-ben, a Liza a rókatündér szerepéről így mesélt Molnár Piroska:

Színészként, rendezőként és szinkronszínészként is helyt álló Molnár Piroska mögött megannyi darab, játék- és tévéfilm áll, még több szakmai elismerés. Vitathatatlan, hogy a hazai színházi és kulturális élet egyik mozgatórúgója, aki visszavonulásával egészen biztosan komoly űrt hagy maga után.

(Nyitó kép: profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top