nlc.hu
Sztárok

Fluor Tomi akkor és most

Fluor Tomi: „Ennyi idő után már nem mindenben látom az összefüggést”

Fluor Tomi az egyik szereplője a ma este debütáló Nagy számnak.

Bár Fluor Tomi csak 33 éves, már lassan két évtized telt el az első sikere, az Egy pillanat óta. Ma este a Nagy számban sok részlet kiderül majd a zenészről, akinek a dalaira rengetegen tombolnak.

„Tizenhat éves voltam, amikor az első videoklipem készült. Tüsi hajjal, két számmal nagyobb pulcsival, két számmal nagyobb nadrággal, mint ami indokolt lett volna és éltük ezt a »rapper életet«. Akkor egy osztálytársamba voltam nagyon szerelmes, Biankába. Részben neki írtam ezt a dalt. Így visszaolvasva a dalszöveget, ennyi idő után már nem mindenben látom az összefüggést. A kedvenc sorom belőle, amin most fel is nevettem, hogy »Kiszáradt lelkem táplálja száz fáraó álma«. Nem nagyon szórakoztam szóképekkel. (nevet) Egyébként szerintem a tananyag nagy része benne van a dalszövegben. Kis töri, kis kémia, körülbelül végigmentem azokon a topikokon, amiket akkor tanultam. Erre a fáraósra kifejezetten emlékszem, nagy hatással volt rám valamelyik törióra és úgy éreztem, hogy ezzel a hasonlattal élnem kell” – mesélte Tomi az nlc-nek.

A múltidézéshez mutatjuk is, hogy nézett ki Fluor Tomi akkoriban: 

Fluor Tomi régi fotója

Fluor Tomi régi fotója

A Nagy szám forgatásán sok régi emlék elevenedik fel, a zenei karrieren túl szóba került a forgatáson, miért költözött Fluor Tomi és családja olyan sokat, de beszél a szerelmi életéről is – amiből egy kis betekintést kaphattunk a Nyerő Párosban – és elárulta a zenész, hogy van egy fontos hely az életében, amihez nagyon ragaszkodik.

„Van egy helyem, egy padom, ahova nagyon szeretek járni, 12 éve, amióta Pesten élek. Velem akármi történik, szeretek ide leülni, átgondolni az életemet, kiszellőztetni a fejemet. Főleg olyankor, amikor döntések előtt állok vagy valami nyomaszt, de fel kell dolgozni. Úgyhogy oda lányokkal és lányok nélkül is, de szoktam járni.”

Fluor Tomit sok meglepetés érte a Nagy szám forgatásán

Fluor Tomit sok meglepetés érte a Nagy szám forgatásán (Fotó: Sajtóklub)

A műsor címéből is sejteni lehet, hogy a résztvevők egy zenén keresztül mutatják be magukat, ezért meghatározó, mit választanak.

„Heteken át agyaltam ezen, iszonyatosan nehéz döntés volt, nem volt meg egyértelműen. Mindenféle szempontrendszert próbáltam felállítani, például gombócba szorul-e a torkom, ha hallgatom, mennyi ideig volt az életemben meghatározó satöbbi. Ez volt az, amivel kapcsolatban azt éreztem, hogy még anno, underground rapperként is fontos dalként tekintettem rá, teljesen mást jelentett a szövege akkor, mint most, viszont valahogy ugyanúgy aktuális tudott maradni. Azt éreztem, ha ez ilyen, hogy mostani fejjel is értelmezni tudom a szöveget, még ha máshogy is, mint korábban, akkor nem kérdés, hogy ennek kell lennie.”

Akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top