nlc.hu
Sztárok

Oscar-jelölés 2021-ben

Ez a film kapta a legtöbb Oscar-jelölést 2021-ben

A Mank kapta a legtöbb, azaz pontosan tíz jelölést az idei Oscar-díjakra. David Fincher filmje mellett hét alkotás esélyes a legjobb film díjára az amerikai filmakadémia hétfői Los Angeles-i bejelentése szerint.

Magyarországon a Kossuth-díjat osztották március 15-én, Los Angelesben pedig az Oscar-jelöléseket tették közzé a filmakadémia hivatalos internetes csatornáin. A jelölteket az élő adásba Londonból bejelentkező Prijanka Csopra Jonas indiai származású színésznő-producer és férje, az énekes-színész Nick Jonas ismertették. A legjobb filmek mezőnyébe a Mank mellett a The Father, a Judas and the Black Messiah, a Minari, A nomádok földje, az Ígéretes fiatal nő, a Sound of Metal és A chicagói 7-ek tárgyalása jutott be az akadémia tagjainak szavazatai alapján.

A Mank plakátja Los Angelesben

A Mank plakátja Los Angelesben (Fotó: Profimedia)

A legjobb nemzetközi film kategória jelöltjei közé került a dán Még egy kört mindenkinek, a hongkongi Better Days, a román Collective, a tunéziai The Man Who Sold His Skin és a Quo Vadis, Aida? című produkció Bosznia-Hercegovinából.

A 93. Oscar-díjátadó gálát április 25-én rendezik meg Los Angelesben.

(MTI)

Szórakozz filmkvízekkel: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top