Szilágyi Szilvi: „Nem akarom, hogy bárki azt higgye, a férjem hátán akarok felkapaszkodni”

Takó-Bencze Vivien | 2021. Március 24.
Caramel felesége, Szilágyi Szilvi nagyon népszerű, a közösségi oldalakon rengetegen követik. Most a lányáról, a férjéről, az elmúlt egy évről és a munkájáról is mesélt az nlc-nek.

Szilágyi Szilvi az egyik legnépszerűbb influenszer Magyarországon, jelenleg 130 ezren követik az Instagramon. Azt mondja, hirtelen jött számára az effajta siker, sosem vágyott arra, hogy ismert legyen. A férje, Molnár Ferenc Caramel oldalán a hírnév jó és rossz oldalát is megismerte, így a tévés szerepléseket egyelőre hanyagolja. A kislányuk, Szofi érdeklődik édesapja szakmája iránt, a szülők viszont óvják ettől – többek között a gyereknevelésről, az elfogadásról, és az influenszerjelenségről is beszélgettünk vele. 

Az utóbbi időben trend lett a közösségi oldalakon, hogy a hírességek megmutatják, ők sem tökéletesek. Sokat gondolkoztál rajta, hogy a nyilvánosság előtt is felvállald a bőrhibáidat?

Egyáltalán nem. Ha valakinek sok ideje van és unatkozik, akkor vissza tud lapozni körülbelül öt évet az Insta-feedemben és láthatja, hogy szülés után is megmutattam a csíkokat. Most pedig azt éreztem, hogy nem akarok egy átlagos nőnapos képet kitenni, inkább szerettem volna példát mutatni ezzel is. Láttam, hogy trend az ilyen fotók megosztása, de én nem ezért posztoltam. Van bőrhibám bőven, de nem titkolom, és azt gondoltam, itt az ideje, hogy ezeket újra megmutassam.

Milyen visszajelzéseket kaptál a fotókkal kapcsolatban?

Csak pozitív kommentek és üzenetek jöttek, mindössze egy negatív hozzászólás érkezett.  

Van olyan, amit megváltoztatnál magadon?

A striákat ugyan elfogadtam, de ha lenne rá mód, akkor eltüntetném.

Ki tudod mondani, hogy száz százalékban elfogadtad magad?

Most már igen, de öt év kellett ehhez Szofi születése után. Egyébként néha megingok, és van, hogy változtatnék, de ez nagyon ritka. Az esetek többségében jól érzem magam a bőrömben.

Melyik az a testi változás, amit nehezen éltél meg?

A bőröm változása, ami a terhességgel járt. A plusz kilókat felszedjük és leadjuk, de a terhességi csíkokat nem lehet teljesen eltüntetni.

Hogyan hat az életedre, a munkádra, hogy most otthon van a kislányod az óvodák bezárása miatt?

Egyáltalán nem befolyásol. A születése óta ezt csinálom, ha esetleg nem oviban van, akkor jön velem. Nagylány már, megérti, hogy a dolgoznom kell, tudja, mit kell tennie, ha elfoglalt vagyok. Van, hogy egy anya-lánya nap alatt több munkámat is befotózom, ebben is nagyon sokat segít. Jó gyerek, szerencsés vagyok, hogy ő a kislányom.

Az esetek többségében jól érzem magam a bőrömben (Fotó: Szilágyi Szilvia Instagram-oldala)

Szofi remekül beszél angolul, sportol, emellett zenél – milyen alapelveid vannak a taníttatásával kapcsolatban?

Egy dolog volt, amit előre, fixen elterveztem, hogy az angol nyelvtanulást komolyan vesszük. Még csak hatéves, de szinte anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet. Nálam ez nem volt prioritás ennyi idősen és sok rossz élményem van emiatt. Sajnos nem túl jó a nyelvérzékem, és küszködök az angollal, ezért mindig azt szerettem volna, ha a lányom már fiatalon megtanulja. Szofi egyébként nagyon gyorsan tanul, szinte ragadnak rá az információk.

Az oldaladon gyakran megmutatod, hogy Szofi örökölte az édesapja tehetségét – örülnél, ha a lányod is zenei karrierbe kezdene?

Nagyon sokat gondolkodunk ezen, mert határozott jeleket mutat afelé, hogy a művészvilágban fog elhelyezkedni. Táncol, énekel, szerepel, verseket ír, pedig még csak hatéves. Van, hogy random dallamok jutnak eszébe, amiket elénekel nekünk. Vegyes érzéseink vannak a művészpályával kapcsolatban, szeretnénk is, meg nem is. Megváltozott a világ az utóbbi egy évben, ha beüt a krach, a művészet az utolsó, amire áldoznak az emberek. Mindenesetre rábízzuk és meglátjuk, hogyan alakul majd. A szívem mélyén jobban örülnék, ha másfelé vinné a sors, de ha ezt választja, abban is támogatjuk.

Így, hogy a férjed mellett eltöltött évek alatt láttad a hírnév jó és rossz oldalát is, nem óvnád tőle Szofit?

Emiatt egyáltalán nem aggódunk. Már most nagyon jól kezeli, hogy a szülei híresek. De mivel az édesapja ismert, duplán kell dolgoznia azért, hogy elismerjék, ha ezt a pályát választja. Abban viszont biztos vagyok, hogy jól kezelné a kritikát és helyretenné azt, aki bántja valamiért.

Kisebb korában többször posztoltál róla, mostanában azonban csak elvétve osztasz meg egy-egy fotót. Mi változott?

A betegsége közrejátszott abban, hogy kevesebbszer osztok meg róla fotókat. Amikor kiderült, hogy beteg, az nekem is egy fejbekólintás volt, rájöttem, hogy túltoltam. Akkoriban nem gondolkodtam azon, hogy mi lehet a következménye. A születése óta megmutattam a követőimnek, aztán amikor jött a betegség, sok mindent átgondoltunk, sőt, még Szofival is beszélgettünk róla. A generációnk az első, akik úgy nőnek fel, hogy többet mutatnak az életükből. Mivel mi vagyunk az elsők, a buktatókat még nem igazán ismerjük, többek között azt se, hogy milyen következményekkel járhat a kitárulkozás. Tanultam belőle mindenesetre és próbálom megtalálni az arany középutat. Büszke vagyok rá, ezért megmutatom, ha énekel, vagy szaval, de a promóciókban már egyáltalán nem szerepel.

Szofival beszéltetek a szereplésről? Tisztában van vele, hogy mindkét szülőjét felismerik, és ezáltal ő is a figyelem középpontjában van?

Abszolút. Mindkettőnknek fontos volt, hogy ezeket a dolgokat megbeszéljük vele és tisztába tegyük. Tudja, hogy az apukáját ismerik, sok koncertjén részt vett, látta, hogy mekkora tömeget mozgat meg a férjem a zenével. Képben van, és jól kezeli.

Szilvi és lánya, Szofi (Fotó: Szilágyi Szilvia Instagram oldala)

Nem érte őt negatív megkülönböztetés amiatt, hogy ismertek a szülei?

Soha nem volt ebből problémája, szerencsére mindig csak pozitív visszacsatolást kapott ezzel kapcsolatban. Nemzetközi oviba jár, az óvónők is külföldiek. Számunkra mindig is fontos volt, hogy a világ történéseivel tisztában legyen, hogy elfogadjon mindent és mindenkit. Tudja, hogy vannak emberek, akik a saját nemükhöz vonzódnak, és hogy a bőrszín miatt sem szabad senkit negatívan megkülönböztetni. Számunkra is fontos az elfogadás, ezt tanítjuk a lányunknak is.

Fiatalon szültél, biztosan gyakran találkozol azzal a kérdéssel, hogy utólag mit gondolsz erről. Ha visszamehetnél az időben, akkor is fiatal anyuka lennél, vagy várnál még pár évet?

Egyértelmű, hogy akkor is fiatal anyuka lennék. Szeretem, hogy Szofi mellett tudtam felépíteni magamat, és nem a karrierem csúcsán lettem anyuka. Tinikorom óta így terveztem, szerencsés vagyok, hogy végül így alakult. Szofi nemcsak a lányom, de a barátnőm is.

Sokáig Caramel feleségeként ismertek, de a neved mára brand lett. Vágytál az effajta hírnévre, vagy sodródtál az árral?

Sodródtam az árral, sosem akartam celeb lenni, az influenszerkedés sem volt tudatos. Egyik pillanatról a másikra elkezdtek követni az emberek, egyre több felkérést kaptam – öt évvel ezelőtt még nem is sejtettem, hogy ez lesz belőle. A férjem sem bánja, bár ő eléggé „antipopsztár”, nem szereplős alkat, ő a zenével foglalkozik és azon keresztül mutatja meg magát.

Mi a közösségi oldalad legfőbb alapelve? Kikhez szólsz, milyen séma mentén kezeled?

Talán kicsit meglepő lehet, de az idősebb korosztály követ, nem a tinik, inkább a 24-35 közötti nők, főként anyukák. Nem haladok egy séma mentén, ami tetszik, azt megosztom, de ha mondani kellene valamit, leginkább életmóddal kapcsolatos dolgokat posztolok.

Van rajtad nyomás, esetleg megfelelési kényszer a rajongóid felé?

Talán egy nagyon kicsit. Az biztos, hogy kell egy jó nagy adag tudatosság, ha valaki ebben a szakmában szeretne elhelyezkedni. Makroinfluenszernek számítok, de azért elég sok ember követ. Általában tudatosan posztolok, de előfordul, hogy spontán osztok meg valamit.  

Ahogy említetted, sokan követnek, biztosan megkeresnek tévés felkérésekkel is. Mi az oka, hogy nem vállalod ezeket?

Mindenféle műsorba hívtak már, csak ezen a héten három felkérést utasítottam vissza. Egyszerű oka van: úgy gondolom, az emberek joggal tehetnék fel a kérdést, hogy ki ez a nő és miért van a tévében? És magamnak is felteszem a kérdés: miért szerepelnék, csak azért, mert én vagyok Caramel felesége? Amíg ezek a kérdések megfogalmazódnak bennem, addig biztosan nem fogok vállalni egy műsort sem.

Ha páros műsorba hívnának, azt sem vállalnátok el?

Volt már rá példa, de azt is visszautasítottuk. Nem akarom, hogy bárki azt higgye, a férjem hátán akarok felkapaszkodni. Egyelőre úgy érzem, hogy bőven elég a social média, elég, ha ott szerepelek. Meg akarom kímélni magam a tévézéssel járó negatív kommentektől.  

Az utóbbi egy év nem lehetett könnyű a férjednek. Miben tudsz neki segíteni?

Lelkileg nagyon megviseli, vannak rossz napjai, de mellette állok természetesen, bármilyen problémával fordulhat hozzám. 15 éve nyerte meg a Megasztárt, de ilyen hosszú szünete még nem volt, ez egy nagyon új élethelyzet, de reméljük, hogy hamarosan megoldódik. Érdekes, de nekem még sosem volt annyi munkám, mint tavaly és idén. Dupla annyi megkeresésem volt, mint eddig, míg a férjemnek és a zenészeknek minden koncertje törlődött.

Aki követi a közösségi oldaladat, tudja, hogy nagyon jól főzöl. Gondolkoztál esetleg azon, hogy a gasztrovonal felé elindulj valamilyen formában?

Hatalmas álmom egy saját étterem, de ebben a bizonytalan időszakban nem merek belevágni. Sokat gondolkodtam, hogyan tudnám ellátni a követőimet szuper vietnami receptekkel. Hamarosan elindítok egy gasztroműsort az Instagram tévén, anyukámmal fogok főzni, hiszen ő tanított meg mindenre.

Nemrég szinkronszínészként is kipróbáltad magad, milyen élmény volt? Hogyhogy elvállaltad?

Nagyon klassz volt! Régóta kapok leveleket azzal kapcsolatban, hogy megnyugtató a hangom, és már egyébként is ki akartam próbálni magam ebben is. Nem tudtam, hogy kell ebbe belevágni, de amikor elkezdtem rajta gondolkozni, éppen jött egy felkérés. Sikítozva hívtam a férjemet, hogy végre kipróbálhatom, amire régóta vágytam!

Sztárinterjúk az nlc-n:

Exit mobile version