nlc.hu
Sztárok

Cserpes Laura interjú magánéletről és munkáról

Cserpes Laura: „Vágyom az anyaságra, de nem siettetem”

Élete nagy vágya vált valóra azzal, hogy Gálvölgyi János oldalán forgathatott az RTL Klub Keresztanyu című sorozatában. Cserpes Laura az nlc-nek mesélt a szerepéről, terveiről, új lemezéről és arról, mit is gondol a családalapításról.

Milyen volt a Keresztanyu forgatása? Mennyire érezted magadénak a szerepet?

Egy olyan túlfűtött, cicás és egyben szexi titkárnőt alakítok, akinek a karaktere merőben távol áll tőlem. Ezért is volt érdekes és nehéz feladat. Minden percét nagyon élveztem, és borzasztóan izgultam, amikor Gálvölgyi Jánossal forgattunk együtt. Óriási dolog volt látni őt dolgozni, ahogyan készül, amilyen profi. János a gyerekkori nagy kedvencem, ő volt mindig az etalon számomra, nagyon tisztelem az ő munkásságát. Ezért is volt igazi ajándék, hogy vele a közös munka, ráadásul nagyon közvetlen és kedves volt velem, könnyen megtaláltuk a közös hangot.

Cserpes Laura példaképével, Gálvölgyi Jánossal forgatott a Keresztanyuban (Fotó: RTL Klub)

Cserpes Laura példaképével, Gálvölgyi Jánossal forgatott a Keresztanyuban (Fotó: RTL Magyarország)

Téged alapvetően énekesnőként és zeneszerzőként ismertünk meg. Hogy jött a színészet? 

Kislánykoromban arra vágytam, hogy színésznő legyek, a Győri Nemzeti Színház Színi Tanodájába jártam és a drámai darabok szerelmese voltam. Nagymamám tanítónőnek tanult, de a színjátszó körben felfigyeltek tehetségére. Le akarták szerződtetni a Nemzeti színházhoz, de végül a tanári pályát választotta. Szerintem innen eredhet a színészi véna. Tizennyolc évesen vidéki lányként azzal a szándékkal érkeztem Budapestre, hogy kitanulom ezt a szakmát. Aztán az élet mégis úgy hozta, hogy az énekesi pályám kezdődött el, és utána nem is tiltakoztam ellene, tudatosan ráhangolódtam.

Nem hiányzott végül a színház?

A videoklipjeimben kiélem a színészi hajlamaimat, ezért is szeretem nagyon a forgatásokat. A zene, a zeneszerzés lett az életem, és nem bánkódtam soha, hogy ez így alakult. Nagyon szeretek egyébként filmeket nézni és színházba járni, remélem, nemsokára újra nyithatnak a színházak. Egyébként sosem mondtam le az álmaimról, nem tudhatjuk mit hoz a jövő.

Hogyan látod az énekesi pályát? Bizakodsz, vagy már van B terved?

Van B tervem, és nagyon bizakodom. Alapvetően pozitív szemléletű ember vagyok, és remélem, lassan, lassan újra épülhet a zenei szakma. Már készül a harmadik nagylemezem, a munka a karantén alatt sem állt meg, folyamatosan dolgoztam otthon. De ha már a B tervnél tartunk, az egyik testvéremmel van egy álmunk, egy vállalkozás, amit szeretnénk majd megvalósítani.

Megnézem
Összes kép (3)

Mennyit változtatott rajtad a pandémia?
Nagyon sokat. Az elmúlt egy évben sokat fejlődtem lelkileg. Olvastam egy Oprah Winfrey-interjút, amelyben az állt, hogy ő minden este ír a hálanaplójába néhány sort. Ezt én is elkezdtem. Esténként leülök és írok pár sort, például azt, hogy hálás vagyok azért, hogy ma megvehettem és megehettem a kedvenc gyümölcsömet. Nagyon sokat megtanultam ezáltal magamról, legfőképpen azt, hogy nem kell megfelelnem senkinek, önmagamat kell felvállalnom mindenki előtt.

És azóta boldog vagy?
Jól érzem magam a bőrömben. A boldogság az túlmisztifikált dolog. Az a lényeg, hogy értékelni tudjam magamat, az engem körülvevő dolgokat, és ilyen értékrend mellett szabadon tudjak alkotni és élni. 

Nagy családban nőttél fel, van három lány- és egy fiútestvéred. Milyen a kapcsolatotok?

Nagyon jó. Egymás támaszai vagyunk, ráadásul a két nővéremmel, Zoéval és Abigéllel, és Tirza húgommal szoktunk közös főzéseket is összehozni. A szüleink arra neveltek minket, hogy tartsunk mindig össze, és szerintem nincs olyan dolog, amiben ne számíthatnák a másikra. Nemrég például én is elkaptam a koronavírust és Abigél elvitte a kutyámat az ő kutyusához, hogy ne kelljen lejárnom sétáltatni. Szerencsére azok közé tartozom, akiken hamar átment a betegség, inkább egy picit gyengébbnek érzem magam a megszokottnál, de ez is nagy segítség volt akkor. A fiútestvérem, Ruben tornásznak készül, és én vagyok az első számú rajongója. Járok a versenyeire, amikor tudok, mindenben támogatom őt. Nagyon jóban vagyunk egymással. 

A járvány mennyire írta át a családi életeteket?

A szüleimmel mostanában keveset találkoztunk emiatt, a koruk miatt jobban féltjük őket. A tesóimat is kértem, hogy ha mennek haza, akkor mindig csináltassanak egy tesztet, nehogy gond legyen. De a kapcsolatunk így is nagyon szoros, anyukámmal és apukámmal minden nap videotelefonálunk. Összetartó család vagyunk, nálunk ez az alap. 

Ha már a nagy családnál tartunk, korábban mondtad, hogy te is sok gyereket szeretnél. A családalapításon már gondolkozol?

Nem vagyok karrierista, a zenei jelenlétem sem az önmegvalósításról szól. A dalaim mögött mindig van tartalom. Azt szoktam mondani, ha itt lesz az ideje, akkor igen, nagyon szeretnék gyereket. Azt, hogy hányat, egyelőre nem tudom. A barátnőim többségének már több gyereke is van, ezért néha érzem, hogy jó lenne már nekem is átéreznem ezt. De pont édesanyámmal beszélgettünk erről nemrég, hogy manapság a szülések körülbelül tíz évvel kitolódtak, így még nem késtem le semmiről. Van egy mondás, ami szerintem nagyon igaz: „Mindennek megvan az eleve elrendelt ideje.”

Hogy állsz a házassághoz?

Abszolút hiszek a házasság intézményében, hiába értek csalódások az életemben. Hiszek abban, hogy két ember egy életen át képes kitartani egymás mellett, mint a szüleim.

Azért te sem bízol mindent a véletlenre. Például több éve élsz egészségtudatosan, és ahogy tudom, nagyon odafigyelsz magadra. 

Igen, a lisztet és cukrot már régóta kerülöm. Sok gyümölcsöt és halat eszem, próbálok változatosan étkezni. Amióta covidos voltam, még jobban azt vallom, igenis egészségesen kell élni és figyelni kell a megfelelő vitaminbevitelre is. Emellett a folyadékfogyasztás is nagyon fontos, mert minden meglátszik a bőrünkön.

A szakmádban fontos a külső, sokat foglalkozol a szépségápolással?

Nem feltétlenül. Alapdolgokat megteszek a bőrömért, pakolásokat teszek fel, szérumokkal kezelem a bőrömet, de nem viszem túlzásba. Egy nő akkor szép, ha természetes. Semmilyen beavatkozásnak nem vagyok a híve, szerintem a kevesebb több. Tetszenek azok a külföldi színésznők, akik felvállalják az öregkori arcukat és soha nem vállalnak drasztikus beavatkozást. Egy ránc is szép tud lenni, jelzi a korunkat. Nekem az anyukám a legszebb nő a világon, még ha öregszik is, én nem látom rajta.

A sport mennyire része az éltednek?

Most, hogy nincs edzőterem, ezért otthon, a futópadomon kardiózom. De már várom a jó időt, hogy kimehessek kocogni a szabadba. A mozgás hozzátartozik az egészséges élethez, és jó állóképességet biztosít. A klipjeimben sokat táncolok, ezért sokat járok táncórákra is. Ezek felérnek egy-egy erősebb edzéssel. Ezeket is nagyon élvezem, és már alig várom a következőt.

Cserpes Laura és kiskutyája, Elcsike (Fotó: Cserpes Laura)

„Elcsike az életem része, szinte mindenhová magammal viszem. Ő pont egy olyan kutyus, aki minden helyzethez alkalmazkodik. Ha kirándulunk, egész nap pörög velünk, ha pihenek otthon, akkor ő alkalmazkodik. Csodálatos dolog, hogy ő van nekem” (Fotó: magánarchívum)

Sztárokkal beszélgettünk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top