nlc.hu
Sztárok

Elhunyt a Twin Peaks színésze

Elhunyt a Twin Peaks színésze

Ha azt írjuk, Walter Olkewicz, valószínűleg csak pislogsz nagyokat, de ha azt írjuk, hogy Jaques Renault, akkor minden Twin Peaks-rajongónak felcsillan a szeme.

Április hatodikán, 72 éves korában elhunyt Walter Olkewicz amerikai színész. A fia, Zack Olkewicz szerint édesapja az elmúlt húsz évben számos egészségügyi problémával küzdött és sokat betegeskedett – írja a Blikk.

Walter Olkewicz (jobb szélen) a Twin Peaks - Tűz jöjj velem! című filmben (fotó: Profimédia)

Walter Olkewicz (jobb szélen) a Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! című filmben (Fotó: Profimédia)

A színész a hetvenes évek második fele óta volt aktív a szakmában, leginkább epizodistaként dolgozott filmekben és tévésorozatokban, az imdb filmes adatbázis szerint több mint száz produkcióban vett részt. A magyar és a nemzetközi közönség is leginkább Jaques Renaultként ismerheti, ugyanis így hívták a karakterét a Twin Peaks című sorozatban, ahol egy bárpultost alakított, aki alaposan kivette a részét a kisváros körüli alvilági életből, sőt Laura Palmer meggyilkolásában is volt némi szerepe. Olkewicz a karakterét az 1992-es mozifilmben is eljátszotta, sőt pár éve a harmadik évadban is visszatérhetett. Ha lesz negyedik évad, az sajnos már biztosan nélküle készül el. A színészi pályafutásának egy négy évvel ezelőtti térdsérülés vetett véget, ami után már nem tudott kamerák elé állni. Nyugodjék békében!

Olvasnál még a Twin Peaksről?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top