II. Erzsébet máris visszatért hivatalos teendőihez, alig 4 nappal Fülöp herceg halála után

nlc | 2021. Április 14.
Négy nappal Fülöp herceg halála után II. Erzsébet részt vett egy hivatalos eseményen.

Négy nappal férje, Fülöp herceg halála után II. Erzsébet sztoikus nyugalommal visszatért a hivatalos teendőihez. A brit uralkodó egy nyugdíjazási szertartáson vett részt a Windsor kastélyban, amelyen Earl Peel lemondott a királyi háztartás kamarási tisztségéről (a hivatala szervezte a királyi eseményeket).

A 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg tiszteletére a királyi család kéthetes gyászidőszakot jelentett be. Edinburgh hercegét, aki 73 évig volt házas Erzsébettel, szombaton helyezik örök nyugalomra.

A 14 év szolgálat után most nyugdíjba vonult Earl Peel felügyelte Fülöp herceg temetésének a szervezését. A koronavírus-járvány miatt a szertartás jóval visszafogottabb lesz, csupán 30 ember vehet majd részt rajta, de a palota közlése szerint az eseményt Fülöp kívánalmai szerint rendezik.

A herceg koporsóját egy átalakított Land Roveren szállítják majd, ami után a királyi család tagjai sétálnak. A szertartást Windsorban, a Szent György kápolnában tartják.

Ezek derültek ki még Fülöp herceg temetéséről:

A beszámolók szerint férje halála után Erzsébet ideje nagyobb részét Windsorban tölti, és a jövőben leginkább hivatali helyszínként fogja használni a Buckingham-palotát.

(Daily Mail, BBC)

(Kiemelt kép: Steve REIGATE / POOL / AFP)

Fülöp herceg halála az nlc-n:

Exit mobile version