Sztárok

András herceg találkozott a királynővel, hogy átbeszéljék az Epstein-botrányt

York hercege meghívást kapott II. Erzsébet királynő balmorali birtokára, ahová Fülöp herceggel együtt zárkóztak el a külvilágtól. A téma: az Epstein-botrány.

András herceg elég sok fejfájást okozott a királyi családnak az elmúlt időszakban, úgyhogy volt mit megbeszélnie II. Erzsébet királynéval, aki magához hívatta őt Balmoralba. A látogatásra még július végén került sor, de a sajtó csak most értesült róla – adta hírül a Mirror.

A yorki herceg tavaly júliusban még versenyeket és nyilvános eseményeket látogatott (fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

A yorki herceg tavaly júliusban még versenyeket és nyilvános eseményeket látogatott (fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

András herceget az amerikai hatóságok azzal vádolják, hogy nem volt együttműködő a pedofilhálózatot működtető Ghislaine Maxwell és Jeffrey Epstein utáni nyomozásban. Ugyanakkor a herceg ügyvédei azt állítják, hogy többször is felajánlotta segítségét. Az amerikai igazságügy a kölcsönös jogsegítség elv alapján arra kéri a brit kollégáit, hogy segítsenek nekik az ügy felderítésében, és ha ez megvalósul, András hercegnek eskü alatt kell majd vallania egy brit bíróság előtt. A királynő októberig nem tervezi a visszatérést Windsorba, és arra kérte a yorki herceget, hogy minden fejleményről informálja őt. Mostanáig András herceg nem állt szóba az ügyben fellépő New York-i ügyészekkel és az áldozatok ügyvédeivel sem, ugyanis tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. Epstein volt „szexrabszolgája”, Virginia Giuffre azt állítja, hogy a herceg háromszor is lefeküdt vele, amikor még csak tizenhét éves volt. Bár a herceg azt elismeri, hogy ismerte Epsteint és sokszor találkoztak vele, állítása szerint nem látott és nem tapasztalt semmi gyanúsat a pedofil férfival kapcsolatban.

Érdekenek az Epstein-botrány részletei?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top