nlc.hu
Sztárok
Lékai-Kiss Ramóna és Till Attila műsort vezetnek

Lékai-Kiss Ramóna és Till Attila vezetik idén az Oscar-gála közvetítést

Az élő közvetítés házigazdái ezúttal Lékai-Kiss Ramóna és Tilla lesznek, akik most vezetnek először együtt műsort.

Már csak egy kis idő, és lehull a lepel, mely színészeknek és filmes alkotásoknak ítéli oda az Akadémia idén az Oscar-szobrokat. Itthon a Red Carpettel egy időben indul az élő közvetítés a Moziverzumon. Míg tavaly és tavalyelőtt Ördög Nóra, addig idén a műsor alatt Lékai-Kiss Ramóna és Tilla beszélget majd a stúdióvendégekkel. 

Jelen lesz többek között a Kossuth-díjjal és Nemzet Művésze-díjjal kitüntetett Rofusz Ferenc, aki 40 évvel ezelőtt nyerte el az első magyar Oscar-díjat, mint filmrendező. Mesél a díjjal kapcsolatos emlékeiről, illetve megtudhatjuk tőle, hogy miként befolyásolja egy ilyen elismerés egy filmszakember karrierjét. A stúdióba várják Muhi András Balázs Béla-díjas filmproducert, filmrendezőt, akinek a nevéhez fűződik sok más kiváló alkotás mellett a korábban Oscar®-díjra jelölt Testről és lélekről is. Vele a jelölt filmen túl, a magyar filmipar jelenéről beszélgetnek majd a műsorvezetők, illetve arról, hogy miként befolyásolta a hazai filmgyártást a COVID-helyzet az elmúlt időszakban. Vendég lesz Zányi Tamás, Balázs Béla-díjas hangmérnök, az Oscar®-díjas Saul fia című film hangmérnöke. Ő a film kapcsán mesél például arról, hogy egy ekkora produkcióban hogyan zajlik a hangmérnök munkája és milyen kihívásokkal kell szembenéznie. Valamint beszélgetnek vele Tilláék az idén újdonságnak számító „Legjobb hang” kategória jelöltjeiről is. Ez a díj az eddigi évek „Legjobb hangkeverés” és „Legjobb hangvágás” kategóriáinak összevonásából született. Érkezik a stúdióba Tóth Barnabás rendező, forgatókönyvíró, aki már két alkalommal is nagyon közel került az Oscar®-díjhoz: Susotázs című alkotását 2019-ben, az Akik maradtak című művét pedig 2020-ban választotta be az Oscar®-díjakról döntő bizottság a legjobb 10 filmből álló, úgynevezett szűkített listába. Műsorvezetőink azt is megpróbálják megtudni tőle, hogy mi a titka egy Oscar®-jelölt filmnek, szempont-e számára a továbbiakban, hogy a díj közelében tudhassa filmjeit, illetve az idei jelöltekről is beszélgetnek majd vele Ramónáék.

A stúdióban a ceremónia hazai szakértői Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor lesznek. A gála magyar hangjaiként, a tavalyihoz hasonlóan Dudás Viktort és Wodala Márkot hallhatjuk.

kiss ramóna tilla

Kiss Ramóna és Till Attila (Fotó: TV2)

Olvass az Oscar-díjjal kapcsolatos cikkeket: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top