nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Olympia Dukakis

Elhunyt a Holdkórosok Oscar-díjas színésznője, Olympia Dukakis

Nyolcvankilenc éves korában meghalt az amerikai Olympia Dukakis, aki az 1987-es Holdkórosok cím filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott.

Olympia Dukakis, az 1987-es Holdkórosok cím filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. A színésznő a család közlése szerint szívbetegségébe halt bele és békével távozott.

Dukakis pályája a színházban indult, a mozi csak később fedezte fel magának, a producerként, tanárként és rendezőként is dolgozó színészt. Az 1960-as évek közepétől több tucat filmben és sorozatban játszott.

(Fotó: Getty Images/Dia Dipasupil)

Fotó: Getty Images/Dia Dipasupil

A legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Holdkórosokért kapta. Ebben a filmben a Nicolas Cage-dzsel összejövő Cher anyját alakítja. Talán Magyarországon is ez volt a legismertebb szerepe, de játszott olyan klasszikusokká váló filmekben is, mint a Nicsak, ki beszél!-trilógia, az Acélmagnóliák, a Csendszimfónia vagy A zűr bajjal jár – írja a Telex.

 
(Fotó: Getty Images/Dia Dipasupil)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top