nlc.hu
Sztárok

Véget ért Bill és Melinda Gates házassága

27 év házasság után válik Bill és Melinda Gates

A házaspár megpróbált dolgozni a kapcsolatukon, de végül úgy döntöttek, külön folytatják tovább.

A pár Twitteren közzétett közös közleményükben tájékoztatta a nyilvánosságot a házasságuk felbontásáról szóló döntésükről. 

 Nem hiszünk többé abban, hogy házaspárként tudunk együtt fejlődni életünk további szakaszában

– írták. 

A Bill Gates és Paul Allen által 1975-ben alapított Microsoft a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége. Bill Gates tavaly mondott le a Microsoft igazgatói posztjáról, hogy a feleségével együtt a jótékonysági alapítványuknak szentelje az idejét. Bill Gatest sokáig a világ leggazdagabb embereként tartották számon. A Forbes magazin szerint jelenleg a negyedik leggazdagabb ember.

Bill és Melinda Gates – leánykori nevén Melinda Franch – 1994-ben házasodott össze, három gyereket neveltek fel, alapítványukat 2000-ben hozták létre. A szervezet szerteágazó tevékenységet folytat, támogatja a többi között az egészségügyi kutatásokat, oktatási és mezőgazdasági programokat finanszíroz, de globális céljai között szerepel a munkanélküliség és éhínség leküzdése is.

A koronavírus-járvány kitörése után az alapítvány több száz millió dollárral támogatta a védőoltás kifejlesztését. A világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott Warren Buffett által is bőkezűen támogatott alapítvány jelenleg 51 milliárd dolláros (mintegy 15 250 milliárd forintos) vagyont kezel.

(via MTI)

Melinda és Bill Gates 2017 áprilisában Párizsban.

Melinda és Bill Gates 2017 áprilisában Párizsban (Fotó: Frederic Stevens/Getty Images)

Bill Gates és családja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top