nlc.hu
Sztárok

Janklovics Péter a családjáról és a karanténról

Janklovics Péter: „A Sziget reklám előtt csak anyám ismert, de ő már akkor is rajongott értem”

Nemcsak humoristaként, hanem színészként, rádiósként is sokak kedvence Janklovics Péter, de tudja és vallja, hogy egy kultikussá vált Sziget-reklám tette országosan ismertté. Nincsenek szerepálmai, jól érzi magát a stand up comedy műfajában. A karantén megviselte, de közben hálás is neki, mert idén a saját szemével láthatta kisebb fiának első lépéseit.
Janklovics: Zsilettpengét tartok a kezemben

Ugyan a koronavírus-járvány miatt minden bizonytalan, de készül az önálló estére a Dumaszínházzal, és elkezdett dolgozni a TÁP Színházzal is Janklovics Péter. Eközben a Magyarország Kedvenc Műsorában, és Szabó Bori színpadi rendezésében szerepel, nemrég pedig szerepelt a Mi kis falunk néhány epizódjában, illetve a Viasaton sugárzott Észbontókban is. Még a lezárások alatt, Zoomon beszélgettünk vele.

Elsősorban színésznek, humoristának vagy rádiósnak tartod magad?

A színházat és a filmet is pont annyira szeretem, mint a stand upot. A gerelyhajítók is összejárnak sörözni, de a focistáknak több jó sztorijuk van, mert csapatjátékban egyszerűen nagyobb az összetartás. A stand upban a siker száz százalékosan rajtad múlik, ott kivétel nélkül minden rajtad áll. Ha jó vagy, akkor mész a mennybe, de ha nem vagy jó, akkor egyedül te buksz meg. A színház ilyen szempontból egy csapatmunka, ott az egész csapaton múlik a siker, nem csak egy emberen.

A Sziget-reklám mennyire befolyásolta a pályádat?

Lehet, hogy befolyásolta, mert azelőtt több komoly szerepet kaptam, de lássuk be, azelőtt csak anyám ismert, bár mondjuk neki akkor is én voltam a kedvence. Azzal váltam ismertté, úgyhogy nem zavar, ha visszaemlegetik, bár picit azért közben unom is.

Hogy viseled a koronavírus-járvány miatti lezárásokat?

Itt ülök az autóban és egy zsilettpengét tartok a kezemben… no de komolyra fordítva: azt tudom, hogy senkinek nem jó, és mindenki ebben a helyzetben van, és ebben egyenlőek vagyunk mindenhol, és hogy nincs ember, aki ne érezné ezt a szituációt a saját bőrén. Az idei lezárást jobban viselem, mint a tavaly tavaszit. Tavaly tényleg bent voltunk a lakásban három hónapon keresztül, és szkafanderben vittük le a szemetet is. Az nagyon súlyosnak tűnő helyzet volt, most meg jövünk-megyünk, de amennyire lehet, kerüljük az embereket.

Látod a családod szempontjából az előnyeit is?

A nagyobbik fiam első lépéseit Viber-üzenetben láttam, a feleségem küldte át. De most itthonról tapasztalom meg a kisebbik első mozdulatait. Sokkal jobb ez így, hogy esténként én is mesét mesélek és én fektetem le őket.

Mekkora kihívás színészként apának lenni?

Kihívást okoz: hiszen amíg a normál életünket éltük, nagyon sokat dolgoztam, és voltak restanciáim. Az megérinti az embert, amikor a fia azt meséli: apa, azt álmodtam, hogy mától már nem kell menned dolgozni. Illetve bennem még élénken él az az érzés, hogy én egy csóró vidéki színész vagyok, és minden egyes létrejött munka után bennem volt, hogy vajon fognak-e még hívni. Mindig bennem van egy ilyen bizonytalanság.

Janklovics az interjúban sokat mesél még a családjáról, a munkáiról és a hétköznapokról is. Nézd meg: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top