nlc.hu
Sztárok

Így él most Zentai Márk

Nagyon jót tett neki az idő! Így változott meg 15 év alatt Zentai Márk, a Ments meg szerelem előadója

15 évvel ezelőtt göndör fürtjeivel kedvelt tinisztár volt, aki után epedtek a lányok. Eltelt jó pár év, Zentai Márk pedig teljesen átalakult külsőleg, és zenei ízlés terén is.

Zentai Márk 1989-ben született Németországban, édesanyja, Terebessy Éva opera-énekesnő.  Márk gyerekkorától tanult énekelni, két és fél éves korára több mint 60 magyar és német népdalt tudott előadni. Zeneiskolás évei alatt az ének mellett 4 évig zongorázni, majd fuvolázni tanult. 2004-ben költözött Magyarországra, és először 2006-ban, a Megasztár 3. évadában tűnt fel, ahol az elődöntőig jutott. Ezt követően Ments meg, szerelem című bemutatkozó albuma 2007-ben jelent meg.

Ezután láthattuk a VIVA TV valóságshowjában, A Stáb című műsorban Tóth Gabival, Zimány Lindával és Molnár Tamással. Ugyanebben az évben jelent meg második lemeze.

Zentai Márk akkor és most

Zentai Márkkal nagyot fordult a világ – Márk 2007-ben (bal fotó: Besenyei Gergely/smagpix) és Márk a Mörk frontembereként 2021-ben (jobb fotó: Zentai Márk/Facebook)

2009-ben az Eurovíziós Dalverseny magyar indulóját egyszerűen csak kijelölték, így esett a szakmai zsűri választása az akkor 19 éves Zentai Márk Vigyen a szél című dalára, de a bejelentés másnapján hideg zuhanyként érkezett a hír: Márkot visszaléptették a versenyből.

Mi történt azóta?

Mára teljesen megváltozott a külseje, szinte rá sem lehet ismerni. 16 éves volt, mikor országos ismertséget szerzett magának. A fiatalon jött siker megviselte lelkileg, ezért úgy döntött, egy időre Londonba költözik, hogy eltávolodjon a médiától.

„Igazából mindenből elegem lett, és úgy mentem ki Londonba. Egy angol barátom küldött ki, merthogy nekem ott kell lennem, mivel ott van a ZENE. Viszont amikor kimentem, már annyira kivoltam, hogy énekelni sem akartam. Kivittem a hangszereimet úgy, hogy még lakásom sem volt” – mesélte 2019 júniusában a Player interjújában.

Évekkel később hazaköltözött, és új életet kezdett. Nemcsak külseje változott meg, a zenében is új irányt képvisel.

 

„2011-ben jöttem haza összeomolva és 2014-ben diplomáztam le végre két év késéssel a Kodolányin. Akkor született az első pár Mörk-dal. Lehetett olyat csinálni diplomaanyagként, hogy saját szerzeményt írni, felvenni, megkeverni, leadni, amit meg is csináltunk együtt, de mint produkciós menedzser én rántottam össze. Egy szám van azok közül, amit a mai napig is játszunk azok közül, a Whipper Snappers” – mondta korábban ugyanebben az interjúban Zentai Márk.

Zenati Márk akkor és most

Zentai Márk miután hazatért Londonból, stílust váltott (Fotó: Zentai Márk/Instagram)

Szólókarrier helyett zenekert alapított 2014-ben, így született meg a Mörk, aminek ő a frontembere. Stílusukat stand up jazzként és filozofikus popként jellemzik. Az együttes karrierje szépen ívelt felfele, a koronavírus előtt nemcsak hazai klubokban léptek fel, hanem külföldön is, például volt fellépésük Hollandiában, Észtországban, Lengyelországban és Romániában is.

Magánéletéről keveset tudni, azonban édesanyjával, aki 44 éves volt, amikor világra hozta az énekest, kisgyermekkora óta szoros kapcsolatot ápol.

Olvass még több akkor és most sztorit az nlc-n:

(Nyitókép: Besenyei Gergely/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top