Harry herceget a felesége küldte pszichológushoz a vitájuk után, ez a pillanat sorsfordító volt

V.V.V. | 2021. Május 21.
Rettenetesen érezte magát Harry herceg, amikor a felesége a vitájuk után pszichológushoz küldte. Most erről is beszélt, miközben hangsúlyozta: nem a gyengeség, hanem az erő jele segítséget kérni.

A brit királyi család két tagja, Vilmos és Harry egymástól függetlenül állt ki a nyilvánosság elé egy-egy nagyon személyes történettel. A leendő trónörökös a BBC-botrányra reagálva mondta el: televíziós társaság emberei annak idején csalárd módon, hazugságokkal vették rá az édesanyját az azóta elhíresült Diana-interjúja, és ezt most a vizsgálat bebizonyította. „Mindezek jelentősen befolyásolták mindazt, amit édesanyám mondott, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy még rosszabb lett a szüleim kapcsolata, és azóta is sok embernek fájdalmat okoz.A legnagyobb szomorúsággal azonban az tölt el, hogy ha a BBC megfelelő módon kivizsgálta volna a már 1995-ben felmerült kifogásokat és aggályokat, akkor édesanyám is megtudhatta volna, hogy megtévesztették.”

Vilmos herceg kijelentette, hogy édesanyja utolsó éveire is rányomta ez az interjú a bélyegét, még elszigeteltebben, még magányosabban él, mint előtte és minden félelme alaptalanul felerősödött, mindezt pedig ő is megélte akkor.

A királyi család magánélete enged bepillantást Harry herceg Oprah Winfrey-vel közös Apple TV+sorozata (The Me You Can’t See), amelyben a mentális egészség fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, ebből most a Hello magazin közölt néhány részletet.

Harry herceget Meghan Markle küldte pszichológushoz

„Jártam háziorvosoknál. Jártam specialistáknál. Jártam terapeutáknál. Jártam alternatív terápiákra. Mindenféle emberrel összekerültem, de a fordulópont Meghan volt. Tudtam, hogy ha nem megyek terápiára és nem hozom magam rendbe, akkor elveszítem azt a nőt, akivel az egész életemet el tudom képzelni.”

A herceg az elmúlt négy évben rendszeresen jár terapeutához, elárulta, nála mi volt a fordulópont, amikor úgy érezte, visszatalált magához. 

„Nagyon sok tanulás volt a kapcsolatunk elején, Meghant sokkolta, amikor a brit királyi család kulisszái mögé került. Amikor azt mondta nekem: ‘Szerintem szakemberhez kellene fordulnod’, akkor éppen hevesen vitatkoztunk. Abban a vitában tudtomon kívül visszaváltoztam a 12 éves Harryvé. Amikor elkezdtem a terápiát, talán a második alkalomnál jártam, amikor a terapeutám azt mondta: ‘Úgy hallom, hogy most a 12 éves kori Harry beszél belőled’. Úgy éreztem, megszégyenített és védekezni akartam.”

Végül kiderült, hogy a terapeuta nem gyereknek titulálta ezzel Harryt, ahogy a herceg tévesen gondolta, hanem kifejezte az együttérzését, amiért nehéz időszakokat élt át gyerekként, amelyeket azóta sem tudott feldolgozni, mert nem szabadott róla beszélnie. 

„Éppen ezért mindenféle módon kibukott belőlem mindez. Ezzel kezdődött a tanulásom, ráébredtem, hogy egy buborékban élek a családomban, ebben az intézményben, úgymond csapdába estem.”

Harry és Meghan 2020 márciusában visszavonultak, és lemondtak a királyi családban rájuk osztott hivatalos feladatokról is, de továbbra is szeretnének közreműködni a számukra fontos értékek közvetítésében. Ezért vágott bele Harry Oprah Winfrey-vel ebbe a sorozatba, ahol a saját félelmeiket, történeteiket osztják meg, közben ismert emberek mesélnek a mentális betegségükről, mint például Lady Gaga és Glenn Close.

„Meghozni azt a döntést, hogy elfogadjuk a segítséget, nem a gyengeség jele a mai világban, minden korábbinál inkább, az erő jele.”

Harry herceg ebben a részben mesél arról, milyen hatással volt rá az édesanyja elvesztése, hogyan nézett szembe a történtekkel, hogy megtanulja kezelni a benne lévő fájdalmat. 

Harry herceg 

Exit mobile version