nlc.hu
Sztárok

Az RTL új sorozata, a Konyha

Érkezik a Konyha, íme a részletek az RTL új műsoráról!

Több országban is sikerrel fut a Konyha című sorozatformátum, amelyet most az RTL Magyarország vásárolt meg. Íme néhány részlet!

Kuhnya (Konyha) az eredeti címe annak a sorozatformátumnak, amelynek jogait az RTL Magyarország vásárolta meg és adaptálhatja majd a hazai televíziós piacra. A magyarországi mellett horvát, szlovén, szlovák, észt, lengyel, török, görög és portugál piacra is eladott, eredetileg orosz fejlesztésű formátum hazájában és egyéb orosz nyelvterületen rendkívüli népszerűségre tett szert.

A Konyha eredeti, orosz verziója hat évadot élt meg

A Konyha eredeti, orosz verziója hat évadot élt meg

A formátum kiemelkedő sikerére utal, hogy az Oroszországban hat évadot megélt sorozathoz kapcsolódóan az évek során három egész estés mozifilm, egy dokumentumfilm, egy kétfelvonásos színdarab, egy animációs sorozat, illetve négy spin-off sorozat is készült. Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója reméli, hogy ezt a sorozatot is megkedvelik a nézők.

„Az elmúlt években azon dolgoztunk, hogy több évtized után ismét legyen magyar sorozatgyártás, így mára elmondható, hogy a magyar gyártású fikció visszakerült az azt megillető helyére a televíziózásban, elsősorban az RTL Magyarország képernyőin. A Kuhnya egy igazi vígjáték, az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere, nem csak Oroszországban, és remélhetőleg rövidesen a magyar nézők egyik kedvencévé is válik” – mondta Kolosi Péter.

A Konyha eredeti, orosz verziója így kezdődött 2012-ben, és ha nem lenne időd most megnézni, a vígjátéksorozat középpontjában egy híres színész exkluzív étterme áll, főszereplője pedig egy fiatal és lelkes vidéki szakács, aki arról álmodik, hogy egy nap híres séf válik majd belőle. Addig is gyakran keveredik szórakoztató és olykor meghökkentő helyzetekbe a sorozat többi szereplőjével – legjobb barátjával, szerelmével, illetve főnökével, az étterem főszakácsával – együtt. Az eredeti sorozatot Igen, Séf! címen már adta a TV2 Comedy, így nem árulunk el nagy titkot, hogy a főszakács egy mogorva figura, akinek a stílusát már megszokták az alkalmazottak, az új fiú azonban nehezen simul bele a környezetbe. Ráadásul, mindjárt a sorozat elején, egy buli alkalmával szerez magának egy ellenséget is. A sorozat orosz verziójára nagy hangsúlyt fektettek annak idején, és az STS csatorna, sőt, az orosz tévézés egyik legköltségesebb forgatása volt: részenként 200 ezer amerikai dollárba került, de minden pénzt megért a jelek szerint. Egy komplett Konyhaverzum épült fel belőle, a Wikipédia-oldalon a sorozat és az annak mentén készült összes spin-off, nagy film és egyéb kronológiai sorrendjét elnézve nagy energiákat mozgattak a készítők, rengeteg nagy sztárt, ahogy minden más ország is, akik átvették. Egyelőre nem tudjuk, kit szerződtettek a magyar verzióhoz, de az biztos, hogy a sikert csak a jó szereplőválogatás hozhatja, mert a sorozat tartalmát tekintve nem hoz Mission: Impossible-szerű izgalmakat, és nem is ezért készül, hanem a könnyed szórakoztatásért. 

A Kuhnya vagyis Konyha nagyon népszerű lett Oroszországban és azóta több országban is

A Kuhnya, vagyis Konyha nagyon népszerű lett Oroszországban és azóta több országban is

A Konyhaverzum listáját elnézve van ebben a sorozatban lehetőség, ha bejön nálunk is. Ez mind az eredeti sorozathoz kapcsolódik:

  • Konyha – 2012-ben indult az új évaddal és 2016-ig került a sorozat adásba (A Konyha: 2016-ban az első évad animációs verziója került adásba) 
  • Konyha – második és harmadik évada 2013-ban
  • Konyha Párizsban – 2014, az első filmes verzió
  • Konyha – negyedik és ötödik évada
  • Hogy lettem orosz – 2015-ben indult sorozat első évada
  • Konyha – hatodik, egyben befejező évada 2016-ban
  • Angolul The Kitchen on departure címmel jelent meg a két részes darab 2017-ben
  • Hotel Eleon – sorozat 2016-2017, a Konyha spin-off sorozata
  • Konyha: az utolsó összecsapás – 2017-ben egy újabb filmes rész
  • Hotel Eleon – második és harmadik évad (2016-2017 között)
  • Grand – első évad 2018-ban kezdődött, ez a Konyha és a Hotel Eleon spin-off sorozata lett 
  • Hogyan lettem orosz – 2019 
  • Grand – második évada 2019 
  • #SenyaFedya – első három évad 2018-tól folyamatosan képernyőn van, egy sketch comedy, amely a Konyha és a Hotel Eleon spin-off sorozata is
  • Konyha: harc a hotelért – első évad a sorozatból (2019—2020), A Hotel Eleon és a Konyha spin-off sorozata.
  • Hotel Belgrade – 2020-ban megjelent, harmadik film, amely a Hotel Eleon és a Konyha spin-offja
  • Grand – harmadik évad (2020)
  • Konyha: harc a hotelért – második évad 2020-ban 
  • #SenyaFedya – negyedik évad— jelenleg adásban és folyamatosan forgatják
  • Grand – negyedik és ötödik évad jelenleg is adásban, illetve forgatják  

AZ RTL-en idén várható: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top