nlc.hu
Sztárok

Schobert Norbertnek kártérítést kellett fizetnie

Schobert Norbertnek 15 milliós kártérítést kellett fizetnie

Az ügy sokáig húzódott, a fitneszgurunak végül a múlt évben kellett 15 milliós kártérítést fizetnie, ami csak töredéke volt az eredetileg követelt összegnek.
schobert norbi

A kiadók most új perre készülnek, mert állításuk szerint Schobert nem hajlandó megfizetni a késedelmi kamatokat. Schobert nem kívánta kommentálni lapunknak a jogvitát, amíg végleg le nem zárul, mert szerinte a peres ügyeket nem a médiában kell intézni, írja a 24.hu.

A cikkből kiderül, hogy a Dabasi Járási Ügyészség 2020 októberében kimondta, Schobert Norbert bűncselekményt követett el, és ezért megrovásban részesítette. Az általa elkövetett bűntett és vétség esetében elvileg akár két, illetve három év szabadságvesztés is kiszabható, ám az ügyészség végül a legenyhébb büntetést sem látta szükségesnek, és meg is szüntette az eljárást Schoberttel szemben. Figyelembe vették ugyanis, hogy a gyanúsított büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetése óta jelentős idő telt el, és hogy Schobert pár héttel korábban megtérítette a sértetteknek az okozott vagyoni kárt. Mintegy 15 millió forintot kellett fizetnie a vele szemben közösen fellépő lemezkiadóknak, amiért előzetes engedély és jogdíjak megfizetése nélkül használta fel a tulajdonukban lévő dalokat a fitnesz-DVD-iken.

A kiadók ennél lényegesen nagyobb – 80 és 90 millió forint közötti – kártérítést követeltek tőle, ám az ügyészség a sérelmezett DVD-k jelentős részénél elévülésre hivatkozott, így csak 2010-től kezdve forgalomba került három Rubint Réka-DVD esetében vizsgálta a hivatalos iratokban Schobertként szereplő fitneszguru bűnösségét.

A szövevényes ügy lassan már nyolc éve húzódik, a nagyobb hazai kiadók, köztük a CLS, ugyanis eredetileg még 2013-ban indítottak eljárást Schobert ellen. A kiadók szerint 2003-tól  körülbelül 800 ezer példány jelent meg a jogsértő DVD-kből, ám az ügyészség végül ezeknek több mint kétharmadát elévült ügynek minősítette.

Az ügy kipattanása után nemcsak a kiadók követeltek pénzt Schobertéktől, hanem a szerzői jogdíjakat kezelő Artisjus is, feléjük ugyanis szintén elmulasztották a befizetést.

(Fotó: Ozone TV)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top