nlc.hu
Sztárok

Li Mengyi a Fináléról

Li Mengyi: ,,Roli megérdemelte, hogy megnyerje a versenyt”

Roli lett idén A Konyhafőnök, azonban az ezüstérmes Mengyi sincs elkeseredve.

Hosszú hetek küzdelme után Roli nyerte A Konyhafőnököt, ezzel a 10 millió forintot is. A nézők kedvence volt a döntős páros, a kommentelők nem is tudtak dönteni, hogy kinek szurkoljanak a Fináléban. Li Mengyi végül csak a dobogó második fokára állt fel, de azt mondja, számára sokkal fontosabb volt a sok tanulás, mint a főnyeremény. 

Hogy érezted magad a versenyben?

Nagyon jól, felülmúlta a várakozásaimat, imádtam a konyhában lenni. Sokat adott a műsor: barátokra leltem, nagyon sokat tanultam és a versenyszituáció olyan dolgokat hozott ki belőlem, mint még semmi korábban. Óriási adrenalin volt bennem minden egyes feladat közben, utólag visszanézve sokszor nem is értem, hogy tudtam elkészülni egy-egy étellel.

Mengyi szerint Roli megérdemelte a győzelmet

Bóza Roland és Li Mengyi a Konyhafőnök döntőjében (Fotó: RTL Magyarország)

Voltak mélypontjaid?

Több kisebb volt, de a Finálé előtt volt egy hatalmas mélypont, ott nagyon kiakadtam. Előtte talán a csapatfőzéseknél volt egy rosszabb periódus, hiszen a műsor történetében még sosem volt olyan, hogy egy csapat egy pontot se szerezzen.

Melyik volt a kedvenc feladatod?

Szerettem a másolós főzéseket, élénken él az emlékezetemben az első, amikor Jenőt kellett másolni, az volt az egyik kedvencem. Szerettem libamájjal dolgozni, és bár nagy kihívást jelentett, a jávorszarvasos feladat is tetszett.

Említetted, hogy a családod végig melletted állt. Kisbabád van, nem volt nehéz egyedül hagyni a hosszú forgatási napokra?

Nagyon nehéz volt, hiszen korábban még nem volt ilyenre példa. A forgatási szünetekben, ebédidőben hazaszaladtam, hogy legalább a délutáni altatásnál ott legyek mellette. Voltak viszont nagyon hosszú forgatási napok, amikor nem tudtam hazamenni. Eleinte nehézséget jelentett, hiszen akkor még szoptattam is, de szerencsére az anyukám és az anyósom nagyon sokat segített. A férjem is természetesen, de ezekben az időszakokban ő is dolgozott.

Mit éreztél, amikor a végén nem a te nevedet mondták?

Eleinte kicsit csalódott voltam, de ha valaki, akkor Roli megérdemelte, hogy megnyerje a versenyt. Nagyon szoros volt a Finálé, nehezen döntöttek kettőnk között. Jól haladtunk a főzéssel, volt olyan fogás ami nekem, volt ami neki sikerült jobban. A főétele azonban Rolinak jobb volt, szerintem ez volt a döntő faktor. Nem szomorkodok, hiszen láttam, hogy Roli mennyi mindent feladott azért, hogy végül ő legyen A Konyhafőnök, és tudom, hogy szüksége volt erre.

Mit terveztél a főnyereménnyel?

Alapvetően nem a pénznyeremény miatt jelentkeztem a versenybe, a fődíj nem motivált. Szerettem volna Michelin-csillagos séfektől tanulni, előttük főzni. Nem szoktam tévézni, de A Konyhafőnököt mindig néztem, titkon vágytam arra, hogy egyszer szerepelhessek a műsorban. Ahogy haladtunk előre, egyre jobban kirajzolódott bennem, hogy akár vlogolással is foglalkozhatnék, az ehhez szükséges felszerelésre pedig jó lett volna ez a pénz. Emellett pedig utaztunk volna belőle: szeretném minél több ország gasztrokultúráját megismerni.

Mengyi szerint Roli megérdemelte a győzelmet
Megnézem
Összes kép (6)

Folytatod a főzést, esetleg vannak ezen a téren terveid?

A Street Kitchennél elkészítettem egy általam nagyon kedvelt ételt, és tetszett a forgatás hangulata, így ezt szívesen csinálnám a továbbiakban is. A műsor alatt nagyon sokan írtak, hogy tanulnának tőlem, én pedig folyamatosan feljegyeztem, hogy kinek mi a kívánsága, így amikor elindítom a videós sorozatot, akkor már sok recept lesz a fejemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top