Sztárok
Szponzorált tartalom

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül (X)

Cseh Tamás a XX. század krónikásaként vonult be a magyar zenetörténelembe. Szellemének, alkotóerejének hiánya sokak számára máig érezhető.

A művész után maradt űrt próbálja betölteni az a színfalak közé álmodott nagyszabású, szcenírozott előadás, amely az első hangjegytől az utolsó hangulatképig Cseh Tamást idézi meg:a Váróterem, Keresztes Tamás rendezésében.

A színpadi előadást a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatják be június 19-én, szombaton 20 órától. A darab sarokpontjait Cseh Tamás dalai adják, és minden mozzanatát a Cseh–Bereményi–Másik-életmű ihlette. Tíz színész és a Bonus Track Band kelti életre a legendát, az egész korrajzot és azt az életérzést, amit Cseh Tamás adott életében a hallgatóságának. Több, mint 10 évvel a halála után mindennek még mindig ereje van, hiszen a Váróterem újra és újra megtölti a nézőtereket.

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül (X)Nem véletlenül: a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész kiemelkedő szerzeményeiből Keresztes Tamás rendező, Giret Gábor zenei rendező és az előadói stáb: Fekete Linda, Jordán Adél, Miczura Mónika, Ódor Kristóf, Ónodi Eszter, Tasnádi Bence, Thuróczy Szabolcs, Trokán Anna, Trokán Nóra valamint a Bonus Track Band – maradandót és igazán megragadót alkotott.

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül (X)Az ismert vagy kevésbé ismert, ám mindenképpen méltó Cseh Tamás-dalok jelenetekbe álmodva köszönnek rá a nézőre, aki – talán nem is számít rá – egy egészen rendhagyó emlékkoncert-színdarabba csöppen bele. Persze a Váróterem jóval több mint dallam és színészi játék: felidézi a Cseh-korszak hangulatát, de egyúttal a jelenről is hű képet ad.

Ahogy az előadás (és egyúttal Cseh Tamás egyik dalának) címe is jelzi, a történetfüzér egy váróteremben játszódik, ahol helyet és szerepet kap a zenekar és a színészgárda is – az előbbi a munkába siető „melósok”, az utóbbi pedig maga az utazóközönség képében. A környezethez illően felcsendül a Budapest-dal („Azt mondd meg nékem, hol lesz majd lakóhelyünk / Maradunk itt, vagy egyszer majd továbbmegyünk?”), de nem marad el a többi klasszikus, például az Apa kalapja, a Somlai Margit, a Keresztben jégeső, a Tanulmányi kirándulás vagy a Ballada öcsémről sem.

Kétórányi Cseh Tamás a Városmajorban, megállás nélkül (X)A szerzemények természetesen azonnal megidézik Cseh Tamás szellemét, de mégsem pusztán a korabeli előadások újrajátszásai: más a hangszerelés, helyenként más a stílus, vagy éppen Bereményi Géza „nyúl” bele a dalszövegbe. És csak jönnek a dalok: az Illegalitás, a Munkásszállás, a Forró város, a Gyermekkorom, a hallgató-néző pedig sodródik az új és a régi hullámain. Ahonnan legfeljebb már csak maga Cseh Tamás hiányzik majd…

110 perc Cseh Tamás – megállás nélkül, ezúttal a Városmajori Szabadtéri Színpadon, június 19-én, szombaton.

A Városmajor hatalmai fái alatt meghúzódó, 800 férőhelyes színház felújított nézőtérrel várja a kultúrára, kikapcsolódásra vágyó nézőit, a szcenírozott Cseh Tamás-előadás mellett még több mint 70 másik produkcióra a nyári szezon alatt. A programokról bővebb információ a varosmajoriszinpad.hu oldalon érhető el.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top