nlc.hu
Sztárok

Rasszista botrány lehet Arnautovic gólöröméből

Foci EB: rasszista botrány lehet az osztrák focista, Marko Arnautovic gólöröméből

Nagy felháborodást okozott Marko Arnautovic gólöröme.

Vasárnap került sor az Ausztria-Észak-Macedónia mérkőzésre a foci EB-n, ám azóta is folyamatosan cikkeznek róla. Ugyan az osztrákok 3-1-re legyőzték ellenfelüket, Marko Arnautovic gólöröme beárnyékolta a találkozót. A sportoló csereként lépett pályára és hamar betalált a kapuba, ám a szokásos öröm helyett trágárságokat kiabált, ráadásul a nemzetközileg ismert okét mutatott a kamerába, amit sok helyen a fehér hatalom szimbólumaként használnak. Ezért lépett közbe a csapatkapitány, David Alaba, aki elrángatta csapattársát a kamera elől, miután befogta a száját – írja a 24.hu

Aznap még nem derült ki, hogy kinek címezte a trágárságokat, sokan azonban úgy vélik, az észak-macedón Ezgjan Alioski hovatartozását firtatta.

A mérkőzés után egy nappal nyilvánosan bocsánatot kért Arnautovic.

„Érzelmileg felhevült állapotban mondtam tegnap dolgokat, amiért szeretnék BOCSÁNATOT kérni, különösen az albán és észak-macedón barátaimtól. Egy dolgot leszögeznék: NEM VAGYOK RASSZISTA! Majdnem minden országban vannak barátaim, a sokszínűség pártján állok. Aki ismer engem, pontosan tudja ezt”

– mondta a Sanghaj SIPG labdarúgója. A szaklapok szerint nem lenne meglepő, ha Arnautovicot eltiltaná az UEFA a tettéért. 

Még több foci EB: 

marko arnautovic

Marko Arnautovic nagy botrány kavart (Fotó: Gettyimages)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top