A Dallas Ray Krebbs-ét alakító színész ma narancsot termeszt és festőművészként ismert

Petrás Gabriella | 2021. Június 19.
Steve Francys Kanaly majdnem olyan a valóságban is, mint Ray Krebbs a Dallasból: egy farmon él, gazdálkodik, és hosszú ideje hűséges a feleségéhez. Kanaly azonban festőművészként is ismert!

Ha a Dallas legjószívűbb karakterére gondolunk, egyértelmű, hogy Ray Krebbs ugrik be. Az őt megformáló színész élete sok hasonlóságot mutat sorozatbéli szerepével.

Ray, a jóravaló törvénytelen fiú

A 90-es évek egy jelentős részében különösen vártam a péntek este 7 órát, aztán, amikor a Dallas főcím zenéjének első taktusait meghallottam, megszűnt körülöttem a világ. A Dallas-t az egész család nézte, együtt nevettünk Jockey kaján vigyorán, sajnáltuk Samanthát, amint a 15. whiskybe folytja férje miatti bánatát, anyu és a nagyim Bobby-ért volt oda, én meg sokszor Lucy helyébe képzeltem magam, és a bonell rugós kanapénkról azon töprengtem, milyen lehet egy dollármilliomos családban felnőni.

A színész 1982-ben és 30 évvel később, 2012-ben
Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images és Albert L. Ortega/Getty Images

Emlékszem, amikor Ray Krebbs lépett a színre, akinek ugyan voltak érdekeltségei az olajbizniszben, rendszerint tehéncsordát hajtott, vagy kétkezi munkát végzett – ilyenkor mindenki szíve ellágyult, az enyém is. Az egyöntetű véleményünk az volt, hogy az olajmágnás család perifériájára szorult féltestvér a legjóravalóbb az egész Southfork Ranch-en. Habár, a sorozat elején – és erre talán kevesen emlékeznek -, összeszűrte a levet Lucyvel, tény, a történet szerint ekkor még senki sem tudta, hogy ő az idősen is sármos Jock Ewing törvénytelen fia. A románc persze, véget ért, és Jock negyedik fia Donna mellett találta meg a szerelmet – legalábbis egy időre.

Kanaly majdnem Bobby lett

Egyszerűen nem lehetett nem szeretni az egyszerű és tiszta szívű Ray-t, akinek megformálásra “Steve” Francis Kanalyt átható és nyílt tekintete tökéletessé tette a szerepre. Francis Kanaly Kalifornában született 75 évvel ezelőtt, és 1978-tól 1989-ig, 12 éven keresztül játszott a Dallasban. 1998-ban A Ewingok háborújában, és a 2012-es folytatásban is feltűnt. Kanaly először Bobby Ewing szerepére is esélyes volt, de végül Ray karakterét kapta meg.

Steve Kanaly, Ray Krebbs, Dallas, sorozat

Egy egészen zseniális pillanat a 70-es évekből: Patrick Duffy és Kanaly Fotó: Ron Galella Collection/Getty Images

Steve Kanaly, Ray Krebbs, Dallas, sorozat

Ray eleinte Lucyval kokettált Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images

Steve Kanaly, Ray Krebbs, Dallas, sorozat

Kanaly, a felesége, Brent Power és lányaik 1988-ban Fotó: Ron Galella/Getty Images

Steve Kanaly, Ray Krebbs, Dallas, sorozat

Ray, a jófiú Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images

Steve Kanaly, Ray Krebbs, Dallas, sorozat

A színésznek jó humora van: fotózza a fotósokat Fotó: Stephen Shugerman/Getty Images

Steve Kanaly, Ray Krebbs, Dallas, sorozat

A színész a mosolyáról még évtizedek után is felismerhető Fotó: Brian To/FilmMagic/Getty Images

Steve Kanaly, Ray Krebbs, Dallas, sorozat

Legendák egy képen: Steve Kanaly, Charlene Tilton, Mary Crosby, Larry Hagman, Sheree J. Wilson, Patrick Duffy, Ken Kercheval és Susan Howard Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images

Baráti kapcsolatot ápolt példaképével, az Eliie Ewingot megformáló Barbara Bel Geddes-szel, és a Jockey-t játszó Larry Hagmannel, akik a sorozat elején a mentorai voltak. Ray-hez hasonlóan Steve is egy farmon él, igaz, Kaliforniában, ahol avokádót és narancsot termesztenek a feleségével, Brent Powerrel. Magánélete már-már unalmasnak is mondható – legalábbis, ha a bulvárlapok szemszögéből nézzük -, 46 éve együtt él a feleségével, két gyermekük született: Quinn Kathryn és Evan Elizabeth. A sorozat óta ő is alaposan megváltozott, de a mosolya a régi maradt.

A színész szabadidejében fest, és nem is akárhogyan: akvarelljeit rendszeresen kiállítják. A képek bevételét nem egyszer segélyszervezeteknek adományozza. A sorozatbéli karakterének szerethetőségét csak tovább erősíti az is, hogy vietnámi veterán: szolgált a vietnami háborúban rádiós irányítóként. A Dallas után még számos ABC sorozatban szerepelt, de a Dallashoz hasonló sikereket végül nem tudott már elérni.

Tudj meg még többet kedvenc sorozatsztárjaidról!

Exit mobile version