nlc.hu
Sztárok

Így él most a Lisa csak egy van színésznője

Emlékszel a Lisa csak egy van főszereplőjére? A színésznő ma már házakat épít Nepálban

Az SZTK-keretes, szerény Lisa megtestesítője, Alexandra Neldel olyan színésznő, akihez hasonlót nem sokat látunk a filmiparban: Insta-posztok helyett inkább házakat épít a rászorulóknak.

A sorozatbeli karakterével ellentétben Alexandra Neldel stílusa zseniális, a személyisége azonban hasonlíthat a népszerű karakterére, mert a látszat helyett a valódi értékekre koncentrál.

Lisa, a német átváltozástörténet, amit imádtunk

A brazil sorozat, a Betty, a csúnya lány akkora siker volt világszerte, hogy 2005-ben a németek is elkészítették a saját verziójukat a Verliebt in Berlint Alexandra Neldellel a főszerepben, amit itthon a Lisa csak egy van címmel sugározott a tévé. Jelenleg az ATV Spirit műsorán fut. Tény, a német sorozatok diszkrét bájának egyszerűen nem lehet ellenállni.

Alexandra Neldel, a Lisa csak egy van főszereplője

Alexandra Neldel érdekes frizurával, és SZTK-keretes szemüveggel Lisaként
(Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Az alaptörténet szerint Lisa egy okos, szerény lány, akinek öltözködési stílusára leginkább a borzalmas jelző illik – ez utóbbi azért is lényeges, mert egy olyan cégnél helyezkedik el, ami a divatszakma elitjébe tartozik.

Az összképen vastag, SZTK-keretes szemüvege, nagyicipői, ódivatú frizurája, valamint feltűnő fogszabályzója sem javít. Lisát egyáltalán nem érdeklik a külsőségek, és bár visszahúzódó természete miatt akár láthatatlanná is válhatna, de tudása miatt egyből kitűnik a többiek közül. Így figyel fel rá a cégtulajdonos fia is, aki természetesen Lisa titkos szerelme. Ahogy halad előre a sorozat, úgy változik Lisa külseje is, és bár megjelenése teljes átalakuláson megy keresztül, a morálból, nézeteiből nem enged.

Mivel mi, nézők imádjuk az átváltozástörténeteket, azt, amikor a rút kiskacsából gyönyörű hattyú lesz, a Sat1 német csatorna sorozata – az eredeti brazilhoz hasonlóan – hatalmas siker lett. Neldel még díjat is kapott érte, akit a legtöbben ebben a sorozatban láttuk először, és hazájában is ennek a karakternek köszönheti karrierjének felívelését.

Alexandra Neldel, a Lisa csak egy van főszereplője
Megnézem
Összes kép (4)

Szuper titkos magánélet

A Nyugat-Berlinben született színésznő eredetileg fogászati asszisztensnek készült, de végül a Jó idők, rossz idők című német sorozatnak köszönhetően a színészi pálya mellett döntött. Már a sorozat előtt is játszott filmekben: élete első mozija a Lökött testőrök volt, és innentől kezdve átlagosan évi 2 filmet forgatott.

A most 45 éves színésznő kifejezetten keresett és népszerű a hazájában, több sorozatban is szerepelt, és még annál több mozifilmben, és bár a nézőket érdekelné, a magánéletét óvja. Olyannyira nem árul el magáról szinte semmit, hogy még alapos kutatás után sem találni róla olyan fotókat, amiből következtetni lehetne a magánéleti státuszára. Az azonban egyértelműen látszik, hogy a színésznő imádja a divatot, és van is hozzá érzéke: minden szettje egyedi, és nagyon jól áll neki.

A Bunte német magazin készített vele egy interjút, amiben elárulta: nem túlzottan romantikus alkat, nem álmodozik kislánykora óta a tökéletes esküvőről, sem a tökéletes férfiról, sőt, gigantikus briliánssal díszített jegygyűrűről sem. Úgy fogalmazott, hogy ha egyszer annyira megszeret valakit, hogy feleségül menjen hozzá, alufóliából készült gyűrűt is elfogadna. Habár a húszas éveiben 3 gyerekről álmodott, úgy tudni, még nem születtek gyerekei. Amikor erről kérdezték, annyit válaszolt: így alakult.

Alexandra Neldel, a Lisa csak egy van főszereplője
Megnézem
Összes kép (5)

A valódi értékeket tartja fontosnak

Neldel elégedett az életével, úgy nyilatkozott, nem az a típus, aki állandóan tervezgeti a jövőjét, és akkor is jól fogja magát érezni a bőrében, ha az élete abban a mederben folyik tovább, amiben most. A közösségi média nem különösebben érdekli, sokáig nem is volt saját fiókja, néhány éve regisztrálta csak magát az Instagramra is, de a posztolásokat nem viszi túlzásba. Nem érzi úgy, hogy mindenről be kellene számolnia, olyannyira, hogy legutolsó posztja most már 2 évvel ezelőtti.

A színésznő számára fontos a jótékonykodás: 2010 óta a Habitat for Humanity segélyszervezet önkéntese, aminek célja, hogy a mélyszegénységben élő afrikai családoknak otthont teremtsen. Maga Neldel is részt vett nem egy házépítésben Kambodzsában és Nepálban is. Emellett a környezetvédelem és az állatvédelem is a szívügye, ennek egyik folyománya, hogy megrögzött vegán.

Tudd meg mi van a többi német sorozatsztárral!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top