nlc.hu
TV-sztárok

Christian Kohlund családja és gyermekei

70 éves és boldog nagypapa Christian Kohlund, a Klinika és az Álomhotel sármőrje

Christian Kohlund, a 70 éves színész még ma is aktív, pedig már unokája is van. Lehetséges, hogy valaki még 70 évesen is sármos legyen? Szerintünk igen!

Christian Kohlund frizurája és arcszőrzete az idők során átrendeződött: amit a kopaszodással elvesztett, azt az arcán növesztette újra. Mindezt úgy, hogy bár látszik, a színész felett is eljárt az idő, de 70 évesnek biztosan nem mondanánk.

A Fekete Erdőből az Álomhotelbe

Az Álomhotel azok közé a német sorozatok közé tartozik, amit még akkor is szívesen nézünk, ha nem ismerjük a történetet – bár, tegyük hozzá, az epizódok nem egymásra épülnek, így bármikor bekapcsolódhatunk. A sorozat sikere nagy részben a gyönyörű tájaknak köszönhető, és Christian Kohlundnak, aki Markus Winter szállodaigazgatót alakította 10 éven keresztül.

Christian Kohlund azonban nem csak az Álomhotelből lehet ismerős, több sorozatban is szerepelt, de igazán híressé A klinika tette. A csábításból jeles Vollmers doktor után jellemzően olyan szerepeket osztottak rá, amik megfeleltek a karakterének: ő volt az ügyeletes szívtipró. A színész a Coopzeitungnak kulisszatitkot is elárult A klinika sorozatban játszott karakteréről, pontosabban arról, milyen feltétellel vállalta el Vollmers szerepét: egy feltűnő Mercedes 300 SL-hez kötötte a szereplést. A sportkocsin érkező gaz csábító azonban túl sok volt az érzékeny lelkű nézőknek, akik a sorozatot sugárzó ZDF-nek rengeteg felháborodott levelet küldtek, amikor Kohlund a szerepe szerint megpróbálta elcsábítani az egyik Brinkmann professzor nejét.

Christian Kohlund családja

Kohlund A klinika című sorozatban vált igazán ismertté (Fotó: Getty Images/United Archives)

Kohlund később aztán több német sorozatban is feltűnt, ezek közül a legnagyobb siker egyértelműen az Álomhotel volt. Arról, hogy a sorozat miért lett népszerű, a színész így nyilatkozott a Coopzeitungnak:

„Gyakran hallom, hogy azok, akik vezető beosztásban dolgoznak, és kemény tárgyalásokat folytatnak nap mint nap, vagy orvosok, akik a műtőben töltik a napjukat, miután hazatérnek, egzotikus helyszínekre vágynak, könnyed diskurzusokra. Csak a német ajkú országokban 500 alkalommal sugározták az Álomhotel 20 részét. Még az ismétlések is hárommillió nézőt vonzottak a képernyők elé az ünnepnapokon – mindezt délután!”

Christian Kohlund családja
Megnézem
Összes kép (3)

Feleségével 39 éve házasok

Az egyik legsikeresebb svájci – és nem német – színészként ismert Kohlund eleve színész családba született: édesapja és édesanyja is a szakmában dolgoztak. A magánéléről azt is mondhatnánk, hogy nem címlapra való – jó értelemben, ugyanis feleségével, a német popénekessel, Elke Besttel 39 éve házasok, ami gombócból is rengeteg. Hiába volt a színésznek mozgalmas, utazásokkal teli élete, és hiába alakított hódító szerelmes férfiakat a sorozatokban, a családjára és feleségére mindig számíthatott. Sőt, nem egyszer a forgatásokra is magával vitte őket. 

Christian Kohlund családja
Megnézem
Összes kép (3)

Kohlund és felesége soha nem töltöttek huzamosabb időt egymás nélkül, és Elke a mai napig elkíséri a forgatásokra. A párnak két gyereke született: lányuk, Francesca, aki idén 37 éves, és fiuk, Luca, aki 28. életévét tölti 2021-ben. Kohlundnak azonban nemcsak gyerekei, hanem már unokája is van: lányának 3 éve született egy fia, Niklas.

Habár a színész 2021 augusztusában tölti a 71. életévét, még mindig aktív. Visszatérő szereplő volt A hegyi doktor – Újra rendel több évadában is. 2016-tól a Der Zürich-Krimi sorozatban játszik főszerepet, amiben ügyvédet alakít, és annyira népszerű, hogy 7 millió néző ültet a képernyők elé. Kohlund örül annak, hogy a forgatások miatt visszatérhetett Svájcba, különösen Zürichbe, ahol elmondása szerint minden sarkot ismer.

Úgy nyilatkozott, hogy az elhivatottság, a fegyelem és a munkába vetett hite az, ami sikeressé teszi – és persze, a profi csapat, akikkel dolgozik. Idős korára egyébként Münchenből a Bajor-hegyvidékre költözött, ami a gyerekkorára emlékezteti, de elmondta, hogy feleségével nem élnek elszigetelten, viszont a zajos forgatások után már jólesik neki a csend.

Christian Kohlund családja
Megnézem
Összes kép (3)

Tudd meg, mi történt a többi sorozatszínésszel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top