nlc.hu
Sztárok

A klinika Elke nővére 2020-ban

Ő volt A klinika Elke nővére – Így néz ki ma Barbara Wussow

A klinika egykori Elke nővére, Barbara Wussow 59 éves, a mai napig is színjátszással foglalkozik és rengeteget jótékonykodik.

A német színészházaspár, Klausjürgen Wussow és Ida Krottendorf lánya, Barbara Wussow 1961-ben született. A középiskola elvégzése után a bécsi Képzőművészeti Akadémián jelmeztervezést tanult, ebből diplomázott 1983-ban. Időközben azonban rájött, hogy a színjátszás is érdekli, ezért magánórákat vett, majd beiratkozott a bécsi Krauss drámaiskolába. Színpadi debütálására a bácsi Theater in der Josefstadtban került sor 1984-ben. Egy évvel később megkapta Elke nővér szerepét, édesapja oldalán A Klinika című tévésorozatban. A színésznő a széria 1989-es befejezését követően is maradt a televíziónál, az azóta eltelt évtizedekben szinte minden évben forgatott tévéfilmet vagy sorozatot, ezek közül hazánkban az Álomhajó volt a legismertebb. Legutóbb tavaly a Vier Frauen und ein Todesfall című osztrák krimisorozatban láthatta a közönség. Képernyős munkái mellett színpadon is rendszeresen szerepel.

Elke nővér szerepében

Elke nővér szerepében (Fotó: Helmut Reiss / United Archives via Getty Images)

Wussow még 1982-ben, egy felolvasóesten ismerkedett meg Albert Fortell színésszel, akihez 1990-ben ment feleségül. Két gyermekük született: fiuk, Nikolaus 1998-ban, míg lányuk, Johanna 2005-ben. A házaspár több produkcióban is közösen játszott. 

Barbara Wussow 2020

Barbara Wussow 2020-ban (Fotó: Marc Pfitzenreuter / Getty Images)

A színjátszás és a család mellett Wussow életének hosszú ideje fontos része a jótékonyság. Számos szervezettel dolgozik együtt, részt vesz többek között az Orvosok Határok Nélkül, az Akcióművészek A Művészekért, illetve a Hilfswerk Österreich szervezetek munkájában, de a kőszegi SOS Gyermekfaluval is dolgozott már. Jelenleg a koronavírus-járvány miatt nehéz pénzügyi helyzetbe került hamburgi Szent Mihály-templom javára indult gyűjtésben segédkezik. „Amikor templomba megyek, és imádkozom, a kérések mellett mindig ott vannak a háláim is. Köszönöm Istennek, hogy elmondhatom, van két egészséges gyermekem. Köszönöm, hogy van munkám. Kérem az Istent, hogy ez maradjon is így, és hogy a járvány leálljon, hogy legyenek kapaszkodók ebben az őrületben, amiben élünk” – idézte a színésznő szavait néhány hete a ZDF.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top