nlc.hu
Sztárok

Így néz ki ma a Sakáltanya főhőse, Piper Perabo

20 éves a Sakáltanya! Így néz ki most a főszereplő, Piper Perabo

Hihetetlen, de idén már a Sakáltanya című film is 20 éves. A főszereplőt alakító Piper Perabo ugyan eltűnt a szemünk elől, de a mai napig is a filmszakmában dolgozik.

A Sakáltanyát 2000. október 26-án mutatták be, vagyis ez a film is már 20 éves idén. Ha a cselekményt nem is tudnánk pontosan felidézni, a kocsmapulton táncolás, illetve a rádiók által akkoriban szénné játszott főcímdal – Can’t Fight The Moonlight – azért emlékezetes maradt. A női főszerepet, Violet “Jersey” Sanford karakterét Piper Perabo formálta meg.

Piper Perabo a Sakáltanya című filmben

Piper Perabo a Sakáltanya című filmben (Forrás: Profimedia)

A színésznőnek ez volt a debütáló filmje, melynek a sikerét azóta sem tudta megismételni. A mai napig is a filmszakmában dolgozik. Olyan filmekben láthattuk kisebb-nagyobb szerepekben, mint az Elátkozott szerelem, a Tucatjával olcsóbb, a Szent György és a sárkány vagy A tökéletes trükk, legutóbbi premierje pedig tavaly a Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása című akció-thriller volt. A mozifilmek mellett televíziós szerepeket is vállalt, feltűnt többek között a Doktor House és az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék egy-egy epizódjában is. A 2010 és 2014 között forgatott Kettős ügynök című sorozatban főszerepet játszott, alakításárt Golden Globe-díjra is jelölték.

 Piper Perabo 2020-ban

Piper Perabo 2020-ban (Fotó: Emma McIntyre/WireImage)

A színésznő 2014-ben ment feleségül Stephen Kay író-rendezőhöz. Közös gyermekük nem született, ám együtt nevelik Kay első házasságából született lányát.

A ma már 43 éves Perabo elszánt támogatója az LMBTQ-mozgalomnak, illetve a nők érvényesülésének a politikában. Rendszeresen részt vesz különféle tüntetéseken, 2018-ban a Brett Kavanaugh elleni megmozduláson, illetve tavaly novemberben a Jane Fonda álatal szervezett klímademonstráción le is tartóztatták.

Színészi karrierje mellett társtulajdonos az Employees Only nevű manhattani bárban, illetve 2005 óta Jack’s Wife Freda néven saját éttermet is üzemeltet a SoHo-ban.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top