nlc.hu
Sztárok

Five együttes akkor és most

Emlékszel még a Five nevű fiúbandára? Így néznek ki most

Hamarosan Magyarországon először lép fel fel a kilencvenes évek népszerű fiúbandája, a Five. Az újjáalakulás után az öt srácból már csak hárman maradtak a csapatban, lássuk, mi történt velük az elmúlt 23 évben.

Emlékszel még a Five fiúbandára? A nevüket úgy is írták, hogy 5ive. Az öt jóképű londoni srác 1997-ben robbant be a Slam Dunk (Da Funk) című kislemezükkel. Bár első ránézésre hagyományos boy groupnak tűnik az együttes, a Spice Girls mögött is álló kreatív team inkább a vagányabb, lazább, utcai stílus felé vitte el őket. Így a sok érzelmes ballada helyett több pörgős daluk van.

Five 5ive együttes akkor és most

A brit fiúbanda, a Five tagjai 1998-ban: Abz Love, Ritchie Neville, Sean Conlon, Scott Robinson, J Brown (alulról az óramutató járása szerint) (Fotó: Mike Prior/Getty Images)

23 évvel ezelőtti debütálásuk után Abz Love, Ritchie Neville, Sean Conlon, Scott Robinson és Jason ‘J’ Brown  folyamatosan jött ki az újabb és újabb slágerekkel: When The Lights Go Out, Got the Feelin’, Everbody Get Up. Biztos megvan a legendás Queen-dal feldolgozása, a We Will Rock You vagy az életvidám Keep on Movin’:

A Five sikere azonban meglehetősen rövid életű volt: világszerte 10 millió eladott lemez és Conlon kiválása után 2001 szeptemberében a fiúcsapat feloszlott. Öt évvel később elhatározták, hogy Conlon nélkül újjáalakulnak. Nekiláttak egy turné szervezésének és új dalokat is felvettek, album azonban nem lett belőle, így végül nyolc hónap készülődés után a visszatérés elmaradt.

Erre csak 2012-ben került sor, de az eredeti öt tagból csak hárman csatlakoztak a bandához: Ritchie Neville, Scott Robinson és Sean Conlon. Ezzel a felállással lépnek hamarosan színpadra először Magyarországon, augusztus 28-án az EFOTT-on adják elő a legnagyobb slágereiket. És amíg arra vársz, hogy élőben is megnézhesd őket, lássuk, mi történt az elmúlt években az öt sráccal, hogyan néztek ki akkor és most.

Scott Robinson

A most 40 éves Scott Robinson jelenleg rádiós műsorvezetőként dolgozik. Főszereplője volt a Boogie Nights 2 brit musicalnek, és néhány reality tévéshow-ban is felbukkant. Egy nappal a Five 2001-es feloszlása után feleségül vette a barátnőjét, Kerry Oakert, akivel régóta együtt voltak. Ma is boldog házasok, négy gyerekük van.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

My beautiful family #SoBlessed

Scott Robinson (@scottlarock5) által megosztott bejegyzés,

Ritchie Neville

Akárcsak Robinson, a 40 éves Ritchie Neville is a reflektorfényben maradt az együttes feloszlása után. Műsorvezetőként, színészként dolgozott, és elvállalt valóságshow-szereplést is, de nyitott éttermet és sommelier is volt. 2008-ban találkozott az ausztrál Emily Scott modellel, akivel összeházasodtak, és Sydney-be költöztek. A frigy azonban nem tartott sokáig, négy hónap elteltével a nő távoltartási végzést kért Neville ellen, mert állítólag egy törött üveggel megvágta. A bíróság végül felmentette az énekest. 2013-ban összejött az Atomic Kitten énekesnőjével, Natasha Hamiltonnal, egy évvel később megszületett a kislányuk, de 2016-ban szakítottak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Movie night with #lockdown hair 👍

Ritchie Neville (@ritchieneville) által megosztott bejegyzés,

Sean Conlon

Ő volt az első tag, aki elhagyta az együttest, most mégis benne van a trióban. A jelenleg 39 éves Sean Conlon 2001-es távozása után a szólókarrierjét építgette, de nem sok sikerrel. 2012-ben még a brit The Voice tehetségkutatóban is szerepelt, de nem jutott túl az első körön sem, mert egyik mentor sem szavazott neki bizalmat. Elég szomorú pillanat volt ez, egy korábban sikeres ember életében.

Házas, egy kislánya született, a felesége pedig szeretne a háttérben maradni.

Sean Conlon Five együttes

Sean Conlon visszatért az újjáalakult Five együttesbe (Fotó: Twitter/SeanConlonMusic)

Abz Love

Richard Abidin Breen, azaz Abz Love az egyetlen az egykori Five tagjai közül, aki szólóban is sikereket tudott elérni. 2003-ban jelent az Abstract Theory című albuma, amelyről három szám is top 10-es lett Angliában. Az utóbbi években viszont inkább tévés celebként volt reflektorfényben, 2013-ban a Celebrity Big Brotherben lett második. Egy évvel később a BBC Abz on the Farm című vidéki reality főszereplője volt, a műsorban a barátnőjével, Vicky Fallon énekesnővel küzdöttek a vidéki élet nehézségeivel. Kevés pénzből kellett gazdálkodniuk, ezért Love feltette az eBayre a legjobb popegyüttesnek járó Brit Award díjat. Azt remélte, hogy az aukcióból származó pénzből földet és eszközöket vehet a farmra. Egymillió dollár fölé ment a licit, amikor az eBay csalás elleni részlege leállította az aukciót, így sosem derült ki, valós volt-e az összeg.

A most 41 éves Love azóta szakított a párjával, és a Boys on Block nevű szupergruppal haknizik a 90-es évek elfeledett énekesei társaságában. A csapat tagja rajta kívül Dane Bowers (Another Level), Ben Ofoedu (Phats & Small) és Shane Lynch (Boyzone).

Jason ‘J’ Brown

Viszonylag visszavonult életet élt a Five utáni időszakban Jason ‘J’ Brown, de azért 2007-ben feltűnt a brit Celeb vagyok, ments ki innen! valóságshow-ban, és a harmadik helyen végzett. Amikor a másodjára is összeállni készült a Five, és erre rászerveztek egy műsort is, bejelentette, hogy mégsem akar részt venni az újraegyesülésben, és inkább kerüli a nyilvánosságot.

A jelenleg 44 éves Brown azt is bevallotta, hogy korábban krónikus álmatlanságban, depresszióban szenvedett, és öngyilkosságot is megkísérelt. De azóta már jól van, és elmondása szerint boldogabb, mint valaha.

(Kiemelt kép: Mike Prior/Getty Images)

Olvass még visszatérő fiúbandákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top