nlc.hu
Sztárok

Mena Suvari az Amerikai szépségből, napjainkban

Akkor és most: Így néz ki ma Mena Suvari, az Amerikai szépség szőkesége

Mena Suvari, az Amerikai szépség és az Amerikai pite sztárja 41 éves, manapság is a filmiparban dolgozik és rengeteget jótékonykodik.

Az Amerikai szépség című filmet a tengerentúlon 1999 szeptemberében, nálunk 2000 februárjában mutatták be. Az akkor mindössze 20 éves Mena Suvarinak néhány hónap alatt ez volt a második jelentős filmje, hiszen az Amerikai pite szintén 1999-es első részében is játszott.

Mena Suvari az Amerikai szépség című film ikonikus rózsaszirmos jelenetében

Mena Suvari az Amerikai szépség című film ikonikus rózsaszirmos jelenetében (Forrás: Profimedia)

A színésznőt az ezt követő években egyrészt elsősorban vígjátékokban láthattuk, mint a Lúzer, a Vigyázz, kész, szűz! vagy az Amerikai pite két további része, másrészt független filmeket forgatott, mint például A por, a Trauma vagy a Rejtélyes nyár. Mindemellett televíziós szerepeket is vállalt, feltűnt többek között a Sírhant művek negyedik évadában, később pedig az Amerikai Horror Story sorozatban is.

Legutóbbi filmjét The Murder of Nicole Brown Simpson címmel tavaly mutatták be, ebben ő alakította a főszerepet, O.J. Simpson meggyilkolt feleségét.

Suvari a filmezés mellett több világhírű márka, így többek között a Lancôme és a Coach reklámarca is volt, illetve számos jelentős magazinban, így a Vogue-ban vagy a Vanity Fair-ben is pózolt. Rendszeres vendége a nagy divatheteknek és más jelentős divateseményeknek.

Mena Suvari 2020-ban

Mena Suvari 2020-ban (Fotó: Gabriel Olsen/Getty Images for Absolut Elyx)

Háromszor ment férjhez, először még 2000-ben Robert Brinkmann operatőrhöz, akitől öt évvel később vált el. Második férje Simone Sestito olasz koncertszervező volt, akivel a 2007-es torontói filmfesztiválon ismerkedett meg és 2010-ben kötött házasságot, mely azonban csupán két évig tartott. 2016-ban a színésznő az I’ll Be Home For Christmas forgatásán ismerkedett meg a kanadai Michael Hope-pal, aki a tévéfilm vizuális és művészeti csapatában dolgozott. 2018-ban az Instagramon jelentették be, hogy egy ideje már házasok. Suvarinak gyermeke még nem született.

A színésznő számos jótékonysági projektet támogat, köztük természetvédelemmel, női jogokkal, illetve rászoruló gyermekek segítésével foglalkozó alapítványokat. Hosszú ideje önkéntese az Afrikai Orvosi és Kutatási Alapítványnak is, többször járt személyesen is a kontinensen.

2017 óta etikai okokból vegán, ami nem csak az étrendjére vonatkozik, de kizárólag erőszakmentes, környezetbarát termékeket használ és fenntartható divatmárkák kínálatából öltözködik.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top