Sztárok

Hányszor láttad már az Amerikai pitét? Ez történt a női szereplőkkel a film után

Gondoltad volna, hogy az Amerikai pite első részének bemutatója óta eltelt már több mint húsz év?

Több mint húsz éve, 1999 decemberében mutatták be a magyar mozik az Amerikai pite című vígjátékot, mely nem másról szól, mint a gimnazista tinik „legnagyobb problémájáról”: a szüzesség elvesztéséről. A film hatalmas sikere miatt még három hivatalos, és négy nem hivatalos folytatást is megélt. 

Az Amerikai pite 1999-es stábja: Thomas Ian Nicholas, Shannon Elizabeth, Jason Biggs, Alyson Hannigan, Mena Suvari, Chris Klein, Seann William Scott, Tara Ried, Eddie Kaye Thomas, Natasha Lyonne (Fotó: UNIVERSAL PICTURES - ZINK, VIVIAN - Album / Album / Profimedia)

Az Amerikai pite 1999-es stábja: Thomas Ian Nicholas, Shannon Elizabeth, Jason Biggs, Alyson Hannigan, Mena Suvari, Chris Klein, Seann William Scott, Tara Reid, Eddie Kaye Thomas, Natasha Lyonne (Fotó: UNIVERSAL PICTURES – ZINK, VIVIAN – Album / Album / Profimedia)

A mozifilmből több jelenetet kivágtak annak obszcén tartalma miatt, de még így is jutott belé rendesen a szexista megjegyzésekből és a szerethető, de néha alpári poénokból. Az Amerikai pite első részében a fókusz inkább a férfi szereplőkön volt, ezt mi most megfordítjuk, és azt mutatjuk meg, mi történt a női karakterekkel. Szinte mindegyikük elkötelezett a környezetvédelem, az állatvédelem vagy más fontos ügyek mellett.

Az Amerikai pite négy női főszereplője: Alyson Hannigan, Mena Suvari, Tara Reid, Shannon Elizabeth (Fotó: UNIVERSAL PICTURES - Album / Album / Profimedia)

Az Amerikai pite négy női főszereplője: Alyson Hannigan, Mena Suvari, Tara Reid, Shannon Elizabeth (Fotó: UNIVERSAL PICTURES – Album / Album / Profimedia)

Michelle Flaherty (Alyson Hannigan)

Alyson Hannigan a kilencvenes évek végén várt ismerté a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően. Talán nem túlzás azt mondani, hogy az ő karrierje szárnyalt a legjobban az Amerikai pitét követően. 2004-től 2015-ig volt az Így jártam anyátokkal című sikersorozat főszereplője, ami mellett több filmben szerepelt, és televíziós műsorvezetőként is bemutatkozhatott. A 45 éves színésznő 2003 óta Alexis Denisof színész felesége, két gyerek boldog édesanyja. Jelenleg az Outmatched című sorozat mellékszereplője, ahol Jason Biggsszel és Eddie Kaye Thomasszal is együtt játszik.

Alyson Hannigan és Eddie Kaye Thomas az Outmatched című sorozatban (Fotó: Fox/Getty Images)

Alyson Hannigan és Eddie Kaye Thomas az Outmatched című sorozatban (Fotó: Fox/Getty Images)

Heather (Mena Suvari)

Mena Suvariról talán kevesen tudják, hogy divattervező és modell is. Világhírnévre az Amerikai szépség című drámával tett szert, amit ugyanazon évben mutattak be, mint az Amerikai pite első részét. Modellként volt a Lancome parfümök arca. 2017-ben áttért a vegán életmódra, azóta nem használ, csak környezetbarát termékeket és ruházati cikkeket. A 41 éves színésznő háromszor ment férjhez, jelenlegi házastársa Michael Hope, akivel 2018 óta vannak együtt.

Mena Suvari húsz év után is gyönyörű (Fotó: Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images)

Mena Suvari húsz év után is gyönyörű (Fotó: Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images)

Vicky Lathum (Tara Reid)

Tara Reid hatévesen, a Child’s Play című gyerekvetélkedő állandó szereplőjeként kezdte a tévés karrierjét. 1997 szerepelt több reklámfilmben és egy sorozatban is, majd 1998-ban a A nagy Lebowski című bűnügyi vígjáték mellékszereppel megnyíltak előtte a kapuk a filmes világ felé. Három Amerikai pite filmben alakította Vicky karakterét, majd főszerepet játszott a A főnököm lányában. A 44 éves színésznőnek a filmes szakmában nincs nagy szerencséje, mert bár folyamatosan kapja megkereséseket, többször jelölték őt Arany Málna-díjra.

Tara Reid már hat évesen feltűnt a filmiparban (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Tara Reid már hatévesen feltűnt a filmiparban (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Nadia (Shannon Elizabeth)

Modellként kezdte a karrierjét, majd olyan vígjátékokban és horrorfilmekben szerepelt, mint a Horrorra akadva, vagy a 13 kísértet. 2002 és 2005 volt házas, azóta volt néhány élettársa, de még nem találta meg az igazit. A színésznő 46 évesen elkötelezett környezetvédő, állatvédő és vegán.

Shannon Elizabeth a filmezés előtt modellként dolgozott (Fotó: Paul Archuleta/FilmMagic/Getty Images)

Shannon Elizabeth a filmezés előtt modellként dolgozott (Fotó: Paul Archuleta/FilmMagic/Getty Images)

Stifler mamája (Jennifer Coolidge)

Az Amerikai pite nem is lenne az igazi Stiffler mamája nélkül (Fotó: IFA Film / United Archives / Profimedia)

Az Amerikai pite nem is lenne az igazi Stifler mamája nélkül (Fotó: IFA Film / United Archives / Profimedia)

Jennifer Coolidge a kilencvenes években kezdte filmes karrierjét, de azután kapott csak nagyobb szerepeket, hogy eljátszotta Stifler mamáját az Amerikai pite első és második részében. Legutóbb a Ígéretes fiatal nő című thrillerben tűnt fel. Tevékeny állatvédő és az AIDS ellen küzdő szervezetek aktív támogatója. Egy ideig randizott Chris Kattan (Diszkópatkányok) humoristával, de kapcsolatuknak hamar vége szakadt. Stifler mamája 58 éves, de még mindig nagyon dögös.

Jennifer Coolidge mintha semmit sem öregedett volna (Fotó: James Devaney/Getty Images)

Jennifer Coolidge mintha semmit sem öregedett volna (Fotó: James Devaney/Getty Images)

Kíváncsi vagy, mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top