nlc.hu
TV-sztárok

Jim Davis, a Dallas Jock Ewingja fiatalon

Ilyen jóképű volt fiatalon a Dallas Jock Ewingja, Jim Davis – fotók

Valószínűleg te is Jock Ewing szerepéből emlékszel Jim Davisre, aki azonban pályafutása során majdnem 180 produkcióban szerepelt. Találtunk róla néhány fiatalkori fotót...

Jim Davis 1978-ban, 69 éves korában kapta meg Jock Ewing szerepét a Dallasban. A negyedik évad forgatásainak idején derült ki, hogy a művész csontvelőrákban szenved. Súlyos betegen is tovább dolgozott, ameddig csak tehette. Számos jelenetben ülve volt látható, a hangja gyengébbé vált, az utolsó néhány részben pedig parókát kellett viselnie, mivel a kemoterápia miatt elveszítette a haját. Amikor az állapota már annyira leromlott, hogy semmiképp sem tudta folytatni a munkát, Jock és Ellie Ewing a forgatóköny szerint második nászútra indultak. A művész 1981. április 26-án – vagyis éppen 40 évvel ezelőtt – hunyt el. Összesen 75 epizódban volt látható, halála után a sorozatbeli karakterét még hónapokig életben tartották. Bár felmerült az a lehetőség is, hogy egy másik színész veszi át a szerepet, végül Jock Ewing a történet szerint halálos helikopter-balesetet szenvedett.

Jim Davis

Jim Davis a Dallas Jock Ewingjaként, 1979-ben (Fotó: CBS Photo Archive)

Bár a színész számára a Dallas hozta meg a világhírt és a mai napig is leginkább „öreg Jockként” emlékszik rá a közönség, élete során közel 180 (!) televíziós, illetve filmes produkcióban volt látható. Eredetileg nem színésznek tanult, politikatudományból diplomázott, a 2. világháborúban pedig az amerikai parti őrségnél szolgált. Színészi pályája a negyvenes években kisebb szerepekkel indult, majd 1948-ban megkapta első jelentősebb feladatát a Winter Meeting című filmben, Bette Davis oldalán. Karrierje folyamán legfőképpen westernfilmekben, illetve ilyen témájú sorozatokban szerepelt, az ötvenes években előfordult, hogy egy évben 10-nél is több produkcióban forgatott.  Ebből az időszakból találtunk róla néhány fotót. Íme, ilyen jóképű volt fiatalon! 

Jim Davis 1945 körül
Megnézem
Összes kép (3)

Davis összesen háromszor nősült, az első két házassága azonban rövid életűnek bizonyult. 1949-ben aztán feleségül vette Blanche Hammerert, akivel élete végéig együtt maradt. Egyetlen lányuk, Tara Diane Davis 1953-ban született meg, 17 éves korában azonban egy tragikus autóbalesetben életét veszítette. Davist Pamela Ewing megformálója, Victoria Principal erősen emlékeztette a lányára, ezért nagyon közel került hozzá a forgatások során. Úgy tudni, a lánya fényképe mellett Principalét a zsebébe tették a temetése előtt és így helyezték örök nyugalomra a kaliforniai Forest Lawn Memorial Park sírkertben.

Még több Dallas

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top