nlc.hu
Sztárok

Mestercukrász versenyzőjét Liptai Claudia vigasztalta

Sírva adta fel a Mestercukrászt a versenyző, akit Liptai Claudia vigasztalt

Egy újragondolt zserbó elkészítésével indult és drámai bejelentéssel zárult a Mestercukrász hetedik adása.

A Mestercukrász második elődöntő hetén sem úszták meg a versenyzők a diktálós feladatot. Juhos József újragondolt zserbóját kellett elkészíteniük a rendelkezésükre álló 120 perc alatt. Joci séf már az elején közölte: mindenki azt fogja csinálni, amit ő mond. Jankán a zserbó összes eleme kifogott: amit csak lehetett, azt elrontotta a diktálós sütés során, ezzel pedig alaposan felbosszantotta a séfet. 

Szilviónak is meggyűlt a baja a feladattal: a fiút Joci séf kemény szavakkal rótta meg a kapkodása miatt. Stefi sem teljesített jól, az értékelésnél a séfek ki is köpték a Juhos József szerint gyilkos desszertet. Az első feladatot Kornél teljesítette a legjobban, így komoly előnnyel indult a második fordulóban: neki nem kellett megsütnie a minimum 16 centi magas, a karamellt legalább három textúrában megjelenítő tortát. Hátráltatásként Jankát vonta ki 10 percre a versenyből, méghozzá egy rendhagyó macaron-randi keretében.

Stefi elsírta magát a zsűri előtt

Stefi elsírta magát a zsűri előtt (Fotó: Sajtóklub)

Stefi az előző feladat kudarca után mindenáron bizonyítani akart, de mivel hibát hibára halmozott, egyre jobban el volt keseredve. Nagyon nehezen viselte a stresszt, de az utolsó percig küzdött a tortájáért, hogy valamit ki tudjon vinni a zsűrinek. A lány végül annyira bepánikolt a második nap végére, hogy képtelen volt tovább folytatni és könnyek között jelentette be a zsűrinek döntését.

„Sajnos, fel kell adnom a játékot. Egyre jobban bepánikoltam, nem tudom folytatni, bár nagyon szeretném, soha nem adtam fel semmit. De most egyszerűen nem tudom tovább folytatni.”

Később még mindig a döntés hatása alatt sírva mondta el Stefi, hogy megviselte a helyzet, de reméli, aki neki fontos, tudja, mennyire erős ő valójában.

A Mestercukrászról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top