nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Robert Downey Jr. édesapja, Robert Downey Sr.

Elhunyt Robert Downey Jr. édesapja, a színész kedves sorokkal búcsúzott tőle

Az amerikai színész-rendezőt az álmában érte a halál, ezt fia, Robert Downey Jr. tudatta a nyilvánossággal egy kedves bejegyzésben.

Robert John Downey 85 éves korában hunyt el, ahogy a fia, Robert Downey Jr. a saját közösségi oldalán írta, régóta tartó  betegsége győzte le az idős színészt. 

„Tegnap este apu álmában, békésen hunyt el, miután évekig viselte a Parkinson-kór pusztítását…Valódi független filmes volt, és mindvégig figyelemre méltóan optimista maradt. A mostohaanyám számításai szerint valamivel több, mint 2000 éven át éltek boldog házasságban. Rosemary Rogers-Downey, te egy szent vagy, gondolunk rád és imádkozunk érted.”

A színész és édesapja kapcsolatában sok bukkanó volt, mivel az idősebb Downey magát hibáztatta a fia alkohol és drogproblémáiért. Downey Jr. gyerekkorában kezdett füves cigit szívni, és csupán hatévesen már az apja a saját borával kínálta.

„Egyik alkalommal azt mondtam neki, inkább ezt próbáld ki, mint az ivást és átadtam neki egy füves cigit. Abban a pillanatban tudtam, hogy egy hatalmas, ostoba hibát követtem el… egy kisgyereket ilyennel kínáltam, a vicc kedvéért” – mesélte annak idején Downey Sr. a Gurdian interjúban, ahol azt is bevallotta, ő maga is alkoholista volt és drogfüggő volt. A színész-rendező magát okolta a fiai hasonló gondjaiért, de az apa-fiú kapcsolat ezzel együtt is szoros volt.

„Amikor az édesapám és én együtt drogoztunk ezzel próbálta meg kimutatni nekem, mennyire szeret, ő akkor csak ezt az egy lehetőséget ismerte” – mondta a ma már elismert színészként dolgozó Robert Downey Jr. egy 1988-as People-interjúban a gyerekkoráról. 

Robert Downey Jr. és édesapja, Robert Downey Sr. a 2008-as TIME magazin gálán (Fotó: Stephen Lovekin/Getty Images)

Robert Downey Jr. és édesapja, Robert Downey Sr. a 2008-as TIME magazin gálán (Fotó: Stephen Lovekin/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top