Marton Adrienn Balira költözött: “Edvinnel elnapoltuk az újabb baba kérdést”

Görgényi Gabriella | 2021. Július 20.
Egy hét múlva újra elhagyják Magyarországot és ezúttal Balin kezdenek új életet. Edvin Marton és családja nem először költöznek a tengeren túlra, néhány éve az Egyesült Államokban éltek, most pedig Ázsia felé veszik az irányt. Marton Adrienn az nlc-nek mesélt a terveikről és arról, mennyire bízik abban, hogy életük gyökeres fordulatot vesz majd a szigeten.

Mindenkit meglepett a hír, hogy újra elköltöztök és ezúttal Balira. Hogyan jött ez az egész?

Évek óta éreztem már, hogy valamit változtatni szeretnék az életemen. Rengeteget dolgoztam és dolgozok most is. Megvalósítottam a gasztroval kapcsolatos összes álmomat, vágyamat, és egy ponton tudtam, hogy valami mást is ki szeretnék próbálni emellett. Januárban Balin jártam forgatni és annyira megtetszett az ázsiai kultúra, az ottlét, hogy nem is akartam hazajönni.

Mi fogott meg leginkább benne?

A lenyűgöző természet, az emberek közvetlensége, a szó nemes értelmében vett – lét egyszerűsége. Csodálatos dolgokat esznek, olyan gyümölcsöket, amelyeket itthon nem is ismerünk vagy nem így. 

Hogyan fogadták a fiúk, és Edvin, hogy menni szeretnél?

Edvinnek azonnal megtetszett az ötlet, de ő mindig mindenben támogat engem. Elgondolkoztunk azon is, hogy évek óta arra vágytunk, hogy meleg vidéken kelünk fel reggel és csodálatos trópusi gyümölcsökkel indítjuk a napot. Imádjuk a tengert, nagyon megnyugtató számunkra és nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy mindig visszavágytunk egy-egy nyaralásunk helyszínére. Ezt a vágyunkat most elhatároztuk, hogy megvalósítjuk. Ráadásul úgy éreztem, hogy Bali az én világom, és megtaláltam ott magam. Szimpatikus az életvitelük az ott élőknek és nagyon szeretném megtanulni a nyelvüket is.

Hogyan folytatjátok a munkátokat?

Edvinnek mindegy a világon hol él, ezért nála nem volt ez fontos. Nekem pedig segít majd egy kint lévő stáb, így továbbra is tudom forgatni a gasztro videóimat. De ezen kívül is vannak terveim kint. Mivel a szüleim táncművészek évek óta bennem van a vágy, hogy én is szeretnék táncolni profibb szinten. Szeretném megtanulni a balinéz táncot, akár tanítanék is később. Ez majd a jövő zenéje.

Edvin Marton és felesége Marton Adrienn (Fotó: Birton Szabolcs)

Van hol laknotok? Hogyan indultok neki?

Egyelőre egy hónapra béreltünk egy házat és azt terveztük, hogy együtt fogjuk kiválasztani a gyerekekkel az új otthonunkat. Minden nyitott még, teljesen ránk van bízva minden döntés. Szerintem ez nagyon össze fog minket kovácsolni, hiszen csak egymásra számíthatunk majd ott.

A gyerekek szerinted jól bírják majd a váltást?

Amikor Amerikából hazaköltöztünk azt is nagyon könnyen kezelték, gyorsan barátkoztak, azonnal beilleszkedtek. Balin már beírattuk őket egy nemzetközi iskolába, és Maxi folytathatja a teniszt is, ott is van Teniszakadémia, ahová járni fog. Egy dologtól félek csak, hogyan fogják fogadni a kultúra váltást. Most egy internetes világból érkeznek meg egy olyan helyre, ahol az iskolában meditációval indítják majd a napot. Teljesen más értékek lesznek fontosak. A virtuális életből visszatérünk a természethez.

Maxi most már kiskamasz korba lépett, nem lázadt fel az utazás ellen?

Érdekes, mert pont most indult el nála ez a korszak, hogy folyton azt kérdezgeti, miért kell ezt, miért kell azt?! De az utazással kapcsolatban ő mégis nagyon lelkes. Noel, aki mindig engedékenyebb, nála érzem most azt, hogy ha lehetne, ő inkább maradna.

Mitől fél Noel a legjobban?

A pókoktól és a bogaraktól, a kígyóktól. Nekem nincs gondom ezzel, szeretem a természetet és ha a házba bejön egy nagyobb pók vagy bogár, akkor megmentem és kiteszem a házból. Szeretném, ha a fiúk is elfogadnák ezt, és ők is így tennének majd.

Mit szóltak a szüleid és a barátaid, amikor bejelentettétek az elköltözést?

Elfogadták. Bár mostanában mély baráti kapcsolataink épültek és nehéz az elválás. De nembaj, majd jönnek hozzánk és tartjuk mindenképp a kapcsolatot.

Kint azért más lesz az életetek. Fogod folytatni az Insta építést?

Már mostanában is lecsökkent az interneten töltött időm, szerintem ez kint sem fog változni. De persze csinálom tovább a főzéseket, forgatok gasztros filmeket, csak közben nyitott szemmel járok a világban.

Fotó: Adriskitchen Instagram

Nem fog hiányozni a pörgős Budapest, a megszokott életetek?

Igen, ezen már gondolkoztam, magassarkút biztosan nem húzok egy ideig. De a sminkeléssel úgy vagyok, hogy végre pihenhet a bőröm és a nap fogja majd megszínezni, élénkíteni az arcomat. Egyébként nem vagyok nagy shoppingolós, ezért az nem fog hiányozni. Inkább a színház, a koncertek, a kulturális rendezvények.

Mennyi időre terveztek kint élni?

Ez attól függ…Ha kevésbé tetszik, lehet, hogy egy év múlva újra Budapesten leszünk. Minden azon múlik, hogyan tudunk kint élni, hogyan érezzük magunkat az új környezetben, hogyan illeszkedünk be, és milyen lesz az ottani munkánk. A gyerekek iskolája nagyon szimpatikus, a testnevelés óra például szörf oktatás lesz. Egy újfajta életstílust fognak megtapasztalni, aminek én nagyon örülök. Az pedig, hogy Edvinnel még több időnk lesz kettesben lenni, szerintem mindennél többet jelent.

Korábban terveztetek még egy gyereket. Ez a projekt hogy áll most?

Ezt most elnapoltuk, de ki tudja, mit hoz a jövő.

Sztárok meséltek: 

Exit mobile version