Ilyen jóképű fiatalember Gregory Peck unokája, Ethan Peck

M. N. | 2021. Augusztus 15.
Ethan Peck saját bevallása szerint soha nem beszélgetett nagyapjával a színjátszásról, de ma már sok kérdése lenne hozzá.

A hollywoodi legenda Gregory Peck első unokája, Ethan Peck 1986-ban született. Színészi pályafutását 9 évesen kezdte és főképp a tévésorozatok világában szerzett magának hírnevet, de feltűnt néhány mozifilmben is.

Gregory Peck, a fia Stephen Peck és unokája, Ethan Peck 1991-ben (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Ethan a 2008-as Adopt a Sailor című produkcióban nyújtott alakításával elnyerte a legjobb színésznek járó díjat a Sonoma Filmfesztiválon. 2009-ben pedig a 10 dolog, amit utálok benned című filmből adaptált sorozat Patrick Veronáját játszotta, akit a moziváltozatban Heath Ledger alakított. “Nem éreztem nyomást, hogy a nyomdokaiba lépjek. Én a magam dolgát csináltam, ahogy ő is a maga dolgát – fantasztikusan” – mondta erről. 

A 10 dolog, amit utálok benned című sorozatban (Fotó: Randy Holmes/Walt Disney Television via Getty Images Family via Getty Images)

2019-ben aztán egy újabb ikonikus karakter találta meg: megkapta a fiatal Spock szerepét a Star Trek: Discovery című sorozatban. Azt mondja, szinte sokkot kapott, amikor értesítették a meghallgatás után. “Azt hiszem, akkor teljes pánikrohamot kaptam. Le kellett ülnöm a járdaszegélyre, és könnyeztem.… Le voltam nyűgözve és annyira hálás voltam. Rengeteg érzés tört rám, egy részem félt a felelősségtől” – idézte fel a színész egy interjújában. A forgatás előtt alkalma nyílt találkozni a legendás Spock, Leonard Nimoy családjával. “Leonard Nimoy gyermekei nyitottak, kedvesek és barátságosak voltak. Nagyon kíváncsiak voltak a felkészüléssel kapcsolatos terveimre.”

Spock szerepében (Fotó: Secret Hideout/Roddenberry Entertainment/CBS Television/Profimedia)

Saját bevallása szerint egyébként nem a nagyapja hatására választotta a színészi hivatást. “Az igazság az, hogy soha nem éreztem közel magamhoz. Nem sokat találkoztunk. Az apámmal azonban mély kapcsolatban vagyok, úgy érzem, tőle örököltem azokat a tulajdonságokat, amelyek Gregory Pecket is híressé tették. Apám nagyszerű ember”– fogalmazott Peck, aki 17 esztendős volt, amikor nagyapja meghalt. 

Gregory Peck és unokája, Ethan Peck (Fotók: Getty Images)

Egy másik nyilatkozatában elárulta azt is hogy, 2003-ban elhunyt nagyapjával soha nem beszélgettek a színészetről, de ma már sok kérdése lenne hozzá. Azt azonban nem szereti, ha összehasonlítják vele. “Minden tiszteletem az övé, de nem akarom, hogy hozzá hasonlítsanak. A lehető legjobb akarok lenni. Nagyon versenyző természetem van, az apám szerint ez minden Peckre igaz.”  

Így élnek a legendák leszármazottai

Exit mobile version