nlc.hu
Sztárok

Elvis Presley unokája, Riley Keough

Ő Elvis Presley legidősebb unokája, Riley Keough

Elvis Presley legidősebb unokája, Riley Keough Hollywoodban csinált karriert és a boldogságot is megtalálta férje oldalán. Ám most, talán élete legnehezebb napjait éli meg, hiszen elvesztette imádott édesanyját.

Riley Keough 1989. május 29-én született, a január 13-én elhunyt Lisa Marie Presley és első férje, Danny Keough házasságából, a néhai Elvis Presley és Priscilla Presley első unokájaként. 6 éves volt, amikor a szülei elváltak: őt és öccsét, Benjamint az édesapjuk nevelte tovább, de édesanyjukkal is sok időt töltöttek. Karrierjét 15 évesen modellként kezdte, olyan divatházaknak dolgozott, mint a Dolce & Gabbana vagy a Christian Dior, de az amerikai Vogue címlapjára is felkerült.

Riley Keough, Lisa Marie Presley

Édesanyjával 2003-ban és napjainkban

A filmvásznon 2010-ben, a The Runaways – A rocker csajok című film egyik mellékszerepében debütált. Az ezt követő években több kisebb szerepben is látható volt, egyrészt független filmekben, másrészt olyan mozikban, mint a Magic Mike, vagy a Mad Max: A harag útja. Az áttörést aztán a Barátnő rendelésre című sorozat hozta el a számára, melynek a főszerepét játszhatta el. Alakításáért Golden Globe-díjra jelölték. Következő filmje az American Honey volt, melyben szintén meggyőző teljesítményt nyújtott, olyannyira, hogy Independent Spirit díjra is jelölték. Az azóta eltelt években sorra kapta a filmszerepeket, főképp horror és thriller műfajú alkotásokban. Játszott többek között Lars von Trier A ház, amit Jack épített című filmjében és a Téli menedék című horrorban. 2020-ban a Mindig az ördöggel című Netflix-produkcióban és a Zola című drámában láthatta a közönség.

Riley Keough, Priscilla Presley

Riley Keough és Priscilla Presley (Fotó: Michael Kovac/Getty Images for The Humane Society Of The United State )

Későbbi férjével, Ben Smith-Petersennel a Mad Max ausztráliai forgatásán ismerkedett meg, ahol a férfi kaszkadőrként dolgozott. „Két héttel azután, hogy randizni kezdtünk, épp egy benzinkúton voltunk, és egyszer csak úgy éreztem, hogy ő lesz a gyerekeim apja. Mintha tudtam volna, hogy találkoztam a férjemmel. Nagyon klassz volt” – mesélte Keough egy interjújában. A pár 2015-ben kötött házasságot és azóta is boldogok. A hatodik házassági évfordulójukat Nepálban ünnepelték, ahol egy hindu ceremónián meg is erősítették összetartozásukat.

Riley Keough és férje, Ben Smith-Peterson

Riley Keough és férje, Ben Smith-Peterson (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic)

A színésznő és családja rendkívül nehéz időszakot élt meg az elmúlt évek során. Mint ismeretes, öccse, a 27 éves Benjamin Keough 2020 júliusában öngyilkosságot követett el. Riley épp a The Terminal List című sorozatot forgatta ekkor és testvére halála után mindössze két nappal vissza is tért a munkához, mivel számára akkor ez segített leginkább a gyász feldolgozásában, ugyanakkor, mint azt egy nyilatkozatában elárulta, bizarrnak is érezte a helyzetet. „Amikor gyászolsz, minden első dolog eltalál. Amikor rádöbbensz, hogy ó, ezt most a gyászban élem meg. Először csak olyan apróságok, mint például, hogy először mész boltba úgy, hogy gyászolsz, vagy először mész edzőterembe. Sosem csináltam még ilyet. Mindent újra és újra meg kell tapasztalnod a gyászban” – fejtegette.

Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie Presley és Benjamin Keough

Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie Presley és Benjamin Keough Gracelandben (Fotó: Profimedia)

A színésznő hozzátette, igyekszik minél többet beszélni a testvéréről és a halált sem kezeli tabutémaként. „Amennyire csak tudom, beleszövöm a beszélgetésekbe, ha tehetem, különösen, ha olyan emberekkel találkozom, akik hasonló helyzeteket éltek át, mint én és látom, hogy ettől milyen kellemetlenül érzik magukat. Senki sem tudja, mit kell ilyenkor mondani. Annyiszor előjön, hogy ‘Ó, nem akarok erről beszélni.’ Vagy hogy: ‘Nem tudom, beszéljek-e róla. Mondjam vagy ne mondjam?’ És viszont azon az állásponton vagyok, hogy igen, beszéljünk róla. A testvéremről akarok beszélni.”

Riley 2023 januárjában az édesanyját is elveszítette. Lisa Marie Presley, Elvis egyetlen gyermeke 54 évesen halt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top