nlc.hu
Sztárok

Ezért lett öngyilkos Benjamin Keough

Szorongott, szenvedett nagyapja örökségétől Elvis Presley unokája, Benjamin Keough

Elvis Presley 27 éves unokája vasárnap hunyt el. Benjamin Keough önkezével vetett véget az életének. Egyik barátja nyilatkozott a People magazinnak. Szerinte Benji szenvedett attól a nyomástól, amit a Presley név jelentett.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, vasárnap öngyilkos lett Lisa Marie Presley fia, Elvis Presley unokája, a 27 éves Benjamin Keough. A férfi zenész barátja, Brandon Howard a People magazinnak adott interjút, Benji tragikus elvesztése kapcsán. 

Benjamin Elvis Presley egyetlen fiú unokája volt – Lisa Marie másik három gyermeke lány – , aki nehezen viselte el azt a nyomást, amit a neve jelentett. “Sokszor szenvedett depressziótól, ami felerősödött az elmúlt időszak eseményeinek hatására, gondolok itt a koronavírus-járvány miatti korlátozásokra és a többire. Benjinek sem tett jót, hogy állandóan otthon van, túl sok volt már ez neki. Bárcsak ott lehettem volna vele”- magyarázta az elhunyt férfi barátja a magazinnak. 

Benjamin Keough és Riley Keough, Elvis Presley unokáia

Benjamin Keough és Riley Keough, Elvis Presley unokáia 2010-ben (fotó: Profimedia)

Howard szerint Benji folyamatos szorongásához az is hozzájárult, hogy nehezen viselte a nyomást, amit a Presley név, annak öröksége jelentett. “Ez is közrejátszott abban a tragédiában, ami történt.  Bármit csinált, a nagyapjához hasonlították. Bárhová ment, amikor új embereket ismert meg, soha nem tudta, hogy önmagáért keresik a társaságát, vagy azért, mert ő Elvis unokája. Ezt senkinek nem lenne könnyű cipelni”- vélekedett Howard, aki szerint Benjamin egy  segítőkész fiatalember volt, aki mindig ugrott, ha a barátainak segítségre volt szüksége.  

“Akkor találkoztunk először, amikor az anyja hozzáment Michael Jacksonhoz, Kicsik voltunk még, Benji csak kétéves”- magyarázta a férfi, akinek az anyja énekesnő volt, és Jackson apja volt a menedzsere. Így Howard családtagnak számított a híres famíliában. Bár Lisa Marie és a popsztár 1994-ben elváltak, a két fiú barátsága nem tört meg, szinte totyogós koruk óta ott voltak egymásnak. 

Lisa Marie Presley és fia Benjamin Keough és Benjamin Keough

Lisa Marie Presley és fia Benjamin Keough 2015-ben (fotó: Prodimedia)

Tény, hogy nem sokan ismerték igazán Benjamint, aki barátja szerint nemcsak tehetséges zenész, hanem kiváló szakács is volt. “És a legcsodásabb ember, akit ismertem. Inspiráló, laza és nagyon okos felnőtt férfi lett. Ha kellett, ő adta a legjobb tanácsot a barátainak, ha pedig úgy hozta az élet, hajnalig tartó táncra is kapható volt. Szerető, gondoskodó testvére volt nővérének és két húgának. Nem tudom, hogyan lehet feldolgozni egy ilyen értelmetlen halált.”

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély-számot

Elvis árnyékában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top